Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta nasıl hazırlanır, Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta için Malzemeler:

2paket bebe bisküvisi 1paket kremşanti 2su bardağı soğuk süt 1 adet elma 1 adet yumurta 2  kaşık kakao 1yemek kaşığı margarin 100 gr badem 1çay  fincanı pudra şekeri

Bebe Bisküvili Kakaolu Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Derin bir kapta bebe bisküvisini elinizle kırınız. Kremşantiyi süt ile çırpıp katılaşana kadar karıştırınız. Bademi sıcak suda bir taşım kaynatın ve ılınınca kabuklarını soyunuz. Kabuğunu soyduğunuz elmayı, rendeleyiniz. Hepsini bisküviyle karıştırınız. Derin çukur bir kasenin içine streçfilm yayınız. Karışımı kabın içine boşalıp elinizle iyice bastırarak düzeltiniz. Ardından buzdolabında dondurun, soğuk olarak servis edin.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri