Gün geçmiyor ki kansere davetiye çıkaran yiyecek ve içeceklere bir yenisi daha eklenmesin. İşte, bedenimize sinsice kanseri yayan 10 besin...
110
Sıcak içecekler Bilim insanları, düzenli olarak çok sıcak içecekler tüketmenin yemek borunuza zarar verebileceğini ve boğaz kanserine yol açabileceğini açıkladı.
210
Cips Çoğumuzun severek tükettiği bir abur cubur çeşidi olan cips, içinde bulundurduğu yağların yanı sıra, vücudun tanımadığı yapay tatlar ve koruyucu maddeler içerir. Bu maddelerin ısıtılmasıyla ortaya çıkan cips, insan sağlığı için en az sigara kadar tehlikeli...
310
Mikrodalgada patlamış mısırUzmanlar patlamış mısırın, mikrodalga torbaları içinde pişirilmesi halinde, torbalarda bulunan perflorooktanoik asitin böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olduğunu söylüyor.
410
Çiftlik somonuÇiftliklerde yetişen somonların, pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenerek büyümesi, çiftlik somonunu insan sağlığı için tehlikeli kılıyor. Fakat ne yazık ki, piyasada satışa sunulan somonların yüzde 60'ı çiftlik somonu...
510
Konserve yiyeceklerKonserve yiyeceklerin neredeyse hepsi, alüminyum kutular içinde saklanıyor. Alüminyum kaplar, kansere neden olan BPA ile kaplı olduğu için bu kapların içinden besin tüketmek çok tehlikeli.
610
Yüksek fruktozlu mısır şurubuÖzellikle ketçap, mayonez, salata sosları ve meyve sularında bulunan mısır şurubu, kanser hücrelerinin en sevdiği besin maddesi... Kanseri doğrudan yaratmaz ancak kanser hücrelerinin hızla çoğalmasına ve büyümesine yardım eder.
710
Salamura gıdalarBilhassa yaprak sarması şeklinde tükettiğimiz salamura gıdalar, içerdikleri nitratlar veya nitritler yüzünden sizi sağlığınızdan edebilir.
810
AlkolAlkol, sık tüketilmesi durumunda ağız, yemek borusu, karaciğer, kolon, rektum ve meme kanseri riskini artırıyor.
910
Yapay tatlandırıcılarYapay tatlandırıcılarda bulunan aspartam maddesi, vücutta ciddi oranda büyük bir toksine dönüşüyor.
1010
İşlenmiş, tütsülenmiş kırmızı etlerSandviç ve hamburgerlerde de bulunan işlenmiş etler, kansere davetiye çıkarıyor. Ayrıca her gün tüketilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye çıkardığı bir diğer korkunç gerçek...