Beef Stroganoff'un tarifi malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
BEEF STROGANOFF MALZEMELERİ
- 700g ince şeritler halinde kesilmiş dana eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı hardal
- 400g mantar
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 150ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı un
BEEF STROGANOFF NASIL YAPILIR?
- Etleri kasapta ya da kendiniz evde ince şeritler halinde kesin.
- Sıvı yağı tencereye alarak ısıtın, üzerine etleri koyun kavurun.
- Etler suyunu salacak (yaklaşık 20-25dk kadar), tekrar çekmeye başlayınca ince kıymış olduğunuz soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip bir iki karıştırıp kapağını kapatın.
- Soğanlar yumuşayıp piştiğinde hardal ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.
- Karıştırıp tekrar kapağını kapatın.
- Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bu arada mantarları yıkayıp kesin,tencereye ekleyin.
- Üzerine bir çay kaşığı kadar daha tuz ekleyin ve kapağı kapatın.
- Mantarlar suyunu salıp piştiğinde tereyağını ilave edip kapağı tekrar kapatın.
- Krema ile bir kaşık unu iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Pişmiş olan yemeğin üzerine dökün ve karıştırın.
- 10 dk kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Yemeğimiz artık servise hazır.