1. Albert Camus - Yabancı
Cezayir sahilinde, farkında olmadan anlamsız bir cinayete sürüklenen sıradan bir adamın hikayesini "insanın absürtle karşı karşıya kalan çıplaklığı" ifadeleriyle anlatan kitap, 1946'da yayınlanmıştır. Felsefeseverler için bir klasik olan bu kitap, felsefeye yeni merak saranların listesinde yer alması gereken kitaplardan biridir.
2. Friedrich Nietzsche - Böyle Buyurdu Zerdüşt
Friedrich Nietzsche'nin en etkili, en zekice ve orijinal felsefi eseri olarak gösterilir.
Kitap, varoluşun anlamının dinsel dindarlıklarda veya otoriteye uysalca boyun eğmede değil, her şeye gücü yeten bir yaşam gücünde bulunabileceğini savunurken; eski Pers peygamberi Zerdüşt'ün dağlardaki yalnızlığından dünyaya Tanrı'nın öldüğünü ve tanrısallığın insan düzenlemesi olan Üstinsan'ın onun halefi olduğunu söylemek için nasıl indiğini anlatıyor.
3. Platon - Devlet
Bu kitap, felsefeyle uzaktan yakından ilişkisi olmayan bir insanın bile mutlaka duyduğu bir kitaptır. Bir klasiktir.
Devlet, Platon tarafından MÖ 380 civarında adaletin tanımı, adil şehir devleti ve adil insanın düzeni ve karakteri hakkında yazılmış bir Sokratik diyalogdur. Platon'un en çok bilinen eseridir. Felsefe ve siyaset teorisinin entelektüel ve tarihsel olarak en etkili eserlerinden biri olduğu kanıtlanmıştır. Kitapta Sokrates, çeşitli Atinalılar ve yabancılarla birlikte adaletin anlamını tartışır.
4. Platon - Sokrates'in Savunması
Sokrates'in (MÖ 469-399) yolsuzuk ve dinsizlik nedeniyle yargılandığı davada yaptığı yasal meşru müdafaa konuşmasının Sokratik bir diyalogudur. Spesifik olarak, Sokrates'in Savunması, Atina için "gençliği yozlaştırmak" ve "şehrin inandığı tanrılara değil, yeni olan diğer daimonialara inanmak" suçlamalarına karşı bir savunmadır.
5. Stefano D'Anna - Tanrılar Okulu
Yazarın kendi kişisel deneyimlerini aktardığı kitap, ilettiği güçlü mesaj nedeniyle yayın, uluslararası bir başarı öyküsüne sahiptir. Kişinin bütünlüğünü yeniden kazanması ve rüyasını gerçekleştirmesi için izlediği bireysel bir yolu konu almaktadır.