Beşamel soslu tavuk için malzemeler
4adet haşlanmış tavuk baget
1/2haşlanmış tavukgöğsü
1 su bardağı rende kaşar
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp orta büyüklükte didikleyerek kırmızı pul biber, karabiber ve tuzla marine ederek lezzetlendirelim. Beşamel sosu hazırlamak için bir tavaya tereyağını ilave ederek eritelim. Eriyen yağın üzerine unu alarak unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım.
Üzerine soğuk sütün tamamını ekleyip unu topaklaştırmadan bir çırpma teli yardımıyla çırparak pürüzsüz olmasını sağlayalım. Üzerine karabiber ve tuz ekleyip devamlı karıştırarak sosumuz kıvam alana kadar pişirip ocaktan alarak ılınması için bırakalım. marine halinde bıktığımız didiklenmiş tavuk etlerinin üzerine ılıyan beşamel sosun 3/2sini ve 1 su bardağı kaşar rendesini döküp karıştırarak iyice harmanlayalım.
Harmanlanan tavuk etlerini küçük sufle kaplarına veya güveç kaplarına eşit miktarlarda paylaştıralım. Kapların üzerlerine beşamel sosun kalanını bölüştürerek yerleştirip kaşar rendesiyle kaplayalım. Ardından hazır hale gelen yemeğimizi önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına vererek kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirerek fırından alalım.