Besicilik Teknikeri görev tanımı nedir, Besicilik Teknikeri ne iş yapar, Besicilik Teknikeri olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Besicilik Teknikeri mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Besicilik Teknikeri Tanımı;
-Etleri için yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanların, teknik usullerle bakım ve beslenmesi konusunda çalışan kişidir.
Besicilik Teknikeri Maaşı Ne Kadar? 2023 Besicilik Teknikeri Maaşları
Besicilik Teknikeri maaşı ortalama aylık 9128 _TL’dir. En düşük Besicilik Teknikeri maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 9750 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Besicilik Teknikeri iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Besicilik Teknikeri İş İlanları İçin Tıklayın
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu :
3142.14
Meslek Adı :
Besicilik Teknikeri
Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu :
Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Önlisans
Görev ve İşlem Basamakları :
Besicilik Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) İşletmeye alınacak besi hayvanlarının uygun ırk vb. seçimini yapmak,
b) İşletmedeki hayvanların yaş, verim, fizyolojik durumu vb. gibi özel gereksinimlerine göre bakım ve beslenmelerini sağlamak,
c) İşletme için gerekli yem materyallerini belli kalite kriterleri içinde seçip temin etmek,
d) Gerektiğinde işletmedeki hayvanlar için uygun yem karışımı hazırlamak,
e) İşletmedeki hayvanların aşı programlarını takip etmek, kayıtlarını tutmak,
f) İşletmede damızlık dişi hayvan varsa onların kızgınlık dönemlerini takip ederek gebe kalmalarını sağlamak,
g) Pazar ağırlığına ulaşan hayvanları veya işletme dışı kalması gereken hayvanları belirleyerek kasaba sevk etmek veya satışını gerçekleştirmek,
h) Silaj yapımı ve kaba yem üretimini yapmak veya yaptırmak,
i) Hayvansal üretimde kullanılan ekipman, yem, yem katkı maddeleri, hayvanlardan elde edilen çeşitli ürünlerin üretim ve pazarlamasında yardımcı eleman olarak çalışmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Güncel Meslek : EVET
YORUM KAT: Yukarıdaki Besicilik Teknikeri maaşlarına ek olarak sizlerde Besicilik Teknikeri mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.