Bugün sizlerle Bezelye Çorbası nasıl hazırlanır, Bezelye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bezelye Çorbası 1.tarif
Bezelye Çorbası için Malzemeler:
1/2 kg bezelye 1 adet domates 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı yağ 2 kahve fincanı pirinç maydanoz tuz
Bezelye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun. Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin. Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin. Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Bezelye Çorbası 2.tarif
Bezelye Çorbası için Malzemeler:
Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1 baş soğan 1 diş sarımsak 2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir) Yarım limon suyu Yarım demek ince kıyılmış maydanoz 1 ufak kutu çiğ krema 6 su bardağı su
Bezelye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.
Bezelye Çorbası 3.tarif
Bezelye Çorbası için Malzemeler:
½ kg dondurulmuş bezelye 1adet soğan 1diş sarımsak 2kaşık tereyağı ½ adet limon suyu ½ demet ince kıyılmış maydanoz 1kutu çiğ krema 6 su bardağı su
Bezelye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağı hafifçe kızdırın, ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı 1-2 defa çevrilerek öldürün. Üzerine suyu ilave edilin, maydanoz ve limon suyu da katın. 1-2 kez karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bezelyeleri atılın. 15 dakika kadar ara sıra karıştırılarak bezelyeleri pişirin; bezelyeler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve içine karıştıra karıştıra krema ilave edin. 1-2 taşım da bu şekilde kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayarak servise sunun.
Bezelye Çorbası 4.tarif
Bezelye Çorbası için Malzemeler:
Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1adet soğan 1diş sarımsak 2kaşık margarin Yarım limon suyu Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1kutu çiğ krema 6 su bardağı su
Bezelye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yağ hafifçe kızdırın, ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı kavurun. Ocağın altını kısarak tencereye su ilave edin. İçine limon suyu ve kıyılmış maydanozu katın, tuzunu ayarlayın kaynasın. Kaynayan suya bezelyeleri atın. 15dk kadar ara ara karıştırılarak bezelyeler yumuşayana kadar pişirin; pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çektirin; ardından buraya karıştıra karıştıra kremayı ilave edin. Tekrar ocağa oturtup 1-2 taşım da bu şekilde kaynattıktan sonra servis tabağına çıkartın.