Bugün sizlerle Bezelyeli Kalkan Balığı nasıl hazırlanır, Bezelyeli Kalkan Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bezelyeli Kalkan Balığı için Malzemeler:
1 adet kalkan balığı 2 adet limon 1 bardak bezelye içi 30 adet mantar 1 kaşık un 5 kaşık sıvıyağ 1 bardak su maydanoz tuz
Bezelyeli Kalkan Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balığı temizleyip yıkayın ve limon ile ovun. Bir kapta yağı kızdırın; mantarları sote edin. Mantarlar hafif kızarınca 1 bardak limonlu suyu ve iç bezelyeyi ekleyin. Bunlar yumuşayana kadar pişsin. Kalkan balığını dilimlere bölün, 20dk pişirdiğiniz mantarlı karışıma katın, ayrıca 1 bardak unlu suyu da ekleyin orta ateşte balık yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu serpin. Limon dilimleri ile de süsleyerek sıcak olarak servise sunun.