Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Biber kalyesi yapacak. Gelinlerin yapacağı Biber kalyesi ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 23 Mart Pazartesi Biber kalyesi tarifi.
BİBER KALYESİ MALZEMELERİ
- 500 g sivri biber
- 300 g kuzu kuşbaşı et
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı koruk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
BİBER KALYESİ NASIL YAPILIR?
Tencereyi ocağın üzerine alın, iyice ısınınca tereyağı ile sıvı yağını ekleyin. Ardından etleri ilave edip kavurmaya başlayın.
Kavurduğunuz ete yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra yarım parmak doğradığınız biberleri ilave edin.
Sıcak suyu, tuzu ve haşlanmış nohutları da ekleyip önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, sonra ateşi kısın. Yarım saat kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Koruk suyunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Biber kalyesini, sebzeli pilav ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.