Bici Aşı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Bici Aşı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Bici Aşının tarifi..
Bulgur ve asma yaprağıyla hazırlanan, mayhoş bir aroması olan yöresel lezzetlerimizden bici aşı, oldukça kolay bir tarif ile herkesin yapabileceği bir ana yemek çeşidi.
Malzemeler:
- 2 bağ asma yaprağı
- 1 çay bardağı bulgur
- 4 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Dört adet soğan yemeklik doğranır. Bir yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı sıvı yağda eritilir ve soğanlar kavurulur. Bir yemek kaşığı domates salçası eklenerek soğanlarla karıştırılır. Kabukları soyulan iki domates doğranır, iki bağ asma yaprağı da şerit şerit kesilir. Doğranan domatesler salçayla kavrulan soğanlarla buluşturulur. Bir çay bardağı bulgur malzemelere eklenip karıştırılır ve üzerine doğranan asma yaprakları koyularak karıştırılır. Bir tatlı kaşığı tuz eklenen yemeğimize üstünü kapatacak kadar su koyulup pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, nane ve pul biber serpilir.
Bardak Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Bardak Kebabı tarifi
Karnıyarık Poğaça nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Karnı Yarık Poğaça tarifi
Gelinim Mutfakta Patates Püreli Tas Kebabı nasıl yapılır?
Pekmezli Yufka Tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Pekmezli Yufka Tatlısı tarifi
Kuru İncir Dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kuru İncir Dolması tarifi