Bugün sizlerle Bıldırcın güveç nasıl hazırlanır, Bıldırcın güveç yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bıldırcın güveç için Malzemeler:
10 ad. bıldırcın 5 diş sarımsak 3 ad. orta boy kuru soğan 6 ad. orta boy domates 4 ad. sivri biber kırmızı pul biber-tuz-kara biber 50 gr margarin 1 ad. tahta kaşık
Bıldırcın güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:
bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir...sarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılır...domateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört adet domates küpler şeklinde doğranır...iki adet domates salam gibi ince kesilir... güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır... sonra içine margarin konularak tahta kaşıkla karıştırılarak eritilir...erimiş yağ çok az kızdırılır... sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur... kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız... güveç ateş üzerinden alınır ...boş kalan güveç in tabanına salam gibi kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilir....kavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler... ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır... güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir... bunun üzerine bıldırcınlar..... sonra tekrar sarımsak ve domates harmanı...bunun üstüne tekrar bıldırcınlar.... bıldırcınların üstüne domates harmanı......bu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder... bir bardak su ilave edilir... güveç in kapağı kapatılır...(kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır....30 dakika sonra tahta kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır... güveç in altındaki közler geçmiyecek şekilde sürekli olarak beslenir.....Afiyet Olsun... Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir... Bir bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır.... İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir ....