Bıldırcın Kağıtta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bıldırcın Kağıtta Nasıl Yapılır?

Bıldırcın Kağıtta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bıldırcın Kağıtta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Bıldırcın Kağıtta nasıl hazırlanır, Bıldırcın Kağıtta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Bıldırcın Kağıtta için Malzemeler:

4 kişilik 8  adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bir tutam karabiber 250  gr taze mantar 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ su bardağı et suyu 1  adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

Bıldırcın Kağıtta Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir  kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın. Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin. 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın. Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin. Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın. Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.

Yemek Tarifleri Haberleri