Bilim insanları tarafından 600 bin kişinin beslenme verilerinin incelenmesi üzerine çıkan sonuçlarına göre, bitkisel diyetli beslenenlerin, Covid-19’a yakalandığı taktirde hastalığı ağır geçirme olasılığının daha az olduğu belirtildi. Veriler ışığında, hastalığa yakalanma riskinin uygulanan diyet ve bireylerin yaşadığı bölgelerin sosyoekonomik durumlarıyla açık şekilde ilişkilendirilir düzeyde olduğu ifade edildi.
Bilimsel araştırmaya göre yeşil bitkiler Covid-19 riskini azaltıyor
King’s College London ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları, 600 bin kişinin beslenme verilerini inceleyerek araştırma sonuçlarını yayınladı. Bu sonuçlara göre ağırlıkla bitkisel beslenen kişilerin, az miktarda tüketenlere göre Covid-19’a yakalanma risklerinin daha az olduğu belirtildi.
17
27
37
47
57
67
77