KALP SAĞLIĞINI KORUR
Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan balık, kan damarlarını genişlemesi ile düzenli kan akışının sağlanmasını, kolesterol seviyelerinin düşmesi ile kardiyovasküler sağlığın korunmasına etki ederek kalp hastalıkları ve kalp krizi riskinden korur.
KAS VE KEMİK SAĞLIĞI
Kas ve sinir fonksiyonu ile birlikte kan basıncını ve kan şekeri seviyelerini düzenlemede aktif tol oynayan magnezyum açısından zengin olan balık, vücudun sıvılarının düzene girmesini sağlar.
KİLO VERMEYE YARDIMCI
Düşük kalorili olması ve uzun süre tokluk sağlamasından dolayı düzenli olarak tüketildiği zaman vücuttaki fazla yağlardan kurtulmayı sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
SOLUNUM PROBLEMLERİNİ ÇÖZER
Solunum yollarının düzenlenmesi ve dengede kalması için gerekli olan vitamin ve mineral bakımından zengin olan balık, öksürük başta olmak üzere solunum kaynaklı görülebilecek olan tüm hastalıkların tedavisine yardımcı olur.
UYKU PROBLEMİNİ ÇÖZER
D vitamini, protein ve magnezyum açısından zengin olması sebebiyle uyku düzenine iyi gelecek olan balık, uykusuzluk probleminin önüne geçer, geceleri daha verimli bir şekilde uyumaya yardım eder.
KANSIZLIĞI ÖNLER
Vücudun kırmızı kan hücreleri oluşturması için ihtiyaç duyduğu doğal bir demir kaynağı olan balık, düzenli bir şekilde tüketildiği zaman demir eksikliğini gidererek kansızlık problemini çözer, anemiyi önler.
Eylül ayında mutlaka tüketilmesi gereken balıklar: