ET
Aşırı derece et tüketme isteğinin başlıca nedenleri demir ve B12 vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Düzenli olarak tüketilmediği halde yeme isteği uyandıran et, vitaminlerde görülen dengesizliklerden dolayıdır.
PEYNİR
Sağlıklı yağ ve omega3 bakımından zayıf olan vücut bu isteğini peynir ile karşılamak ister. Yağ içeriğinin vücutta yeterli olmamasından dolayı bu istek ortaya çıkar. Böylelikle eklem tutulmaları ve ağrılarınız artar, damar sertliği meydana gelir.
CİPS
Cips ve çubuk kraker olmak üzere her çeşit tuzlu gıdaya karşı aşırı bir istek, stres altında olduğunu gösterir ve bu durumdan kurtulmak için aşırı tuzlu ve yağlı yiyeceklere başvurulur. Ancak böbreküstü bezlerinin çok fazla kortizol salgılaması olacağından böbrekler riske girecektir.
MUZ
Potasyum eksikliğinden kaynaklanan aşırı muz yeme isteği kalp, kas ve kemik sağlığı başta olmak üzere vücudun sistemini olumsuz etkilemektedir.
ASİTLİ İÇEECEKLER
Mide asidinin çok düşük olmasından dolayı meydana gelen aşır asitli içecek tüketme isteği ile vücut savunmasız kaldığı anda asitli içeceklere yönelip kendine gelmek ister. Ancak asitli gıdalar başta sindirim sistemi olmak üzere birçok açıdan zarar oluşturur.
BİR TATLI BİR TUZLU
Vücuttaki sodyum ve glikoz eksikliğinden kaynaklanan bir tatlı bir tuzlu yeme isteği ile vücut neyi istediğini bilemez ve her şeyi aynı anda yemek ister.
ÇİKOLATA
Magnezyum mineralinin eksikliği ve bazı dönemlerde aşırı derece ortaya çıkan çikolata yeme isteği bu vitaminin eksikliği ile birlikte kaslarda kramplara, uykusuzluğa, anksiyeteye ve tansiyona neden olur.