ZENCEFİL
Geleneksel tıp yöntemlerinde sürekli kullanılan zencefil, sindirim sisteminde ve bağışıklıkta medyana gelen rahatsızlıkları söküp atmada oldukça etkilidir. Mide ağrılarını, kramplarını, kas ve eklem ağrılarını, regl dönemi rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.
KABAK ÇEKİRDEĞİ
Yüksel miktarda omega3 antioksidan ve anti enflamasyon etkileri bulunan kabak çekirdeği, bağışıklık ve sindirim sisteminde gelebilecek olan ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle böbrek taşları konusunda yaşanan ağrı ve krampların giderilmesinde etkili olan kabak çekirdeğinden etkili bir sonuç alabilmek için bir avuç ve çiğ olarak tüketmek gerekir.
ZERDEÇAL
Her hastalığın giderilmesinde birinci kaynak olarak görülen, içeriğindeki kurkumin maddesinden dolayı antioksidan anti enflamasyon özelliklere sahip olmasından dolayı başta iltihaplanmadan kaynaklı rahatsızlıklar olmak üzere, romatoid artrit ve osteoart gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Zerdeçal ile yapılacak olan çayın içerisine bal koymak, ağrıyı gidermede daha da etkili olacaktır.
VİŞNE
çeriğindeki antosiyoninlerden dolayı ağrıyla mücadelede etkili olan vişne, kas ağrıları başta olmak üzere, midede ortaya çıkan ağrı, kramp ve kasılmaların önüne geçmeye yardımcı olur.
ZEYTİNYAĞI
Doğal bir anti enflamasyon etkilerinin bulunduğu, ağrıyı ve iltihaplanmayı gidermede oleokantal enzim sayesinde etkili olan zeytinyağı, kas ağrıları başta olmak üzere, sırt, bacak, baş çevresinde gelen ağrıları da gidermeye yardımcı olur.
NANE
Ağrıdan dolayı meydana gelen kramp, sancı ve şişkinliğin giderilmesi için etkili olan nane, özellikle midede meydana gelen rahatsızlıklar başta olmak üzere, ferahlatıcı etkisinden dolayı stresin ve gerginliğin etkilerini de ortadan kaldırır .