Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 7512.25
Meslek Adı : Bisküvi İmalat İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Fırıncılar, Pastacılar Ve Şekerleme İmalatçıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Bisküvi, gofret vb. ürünler imal edilen işletmelerde üretimin hamur yapma, şekil verme, pişirme, soğutma, ambalajlama vb. aşamalarında çalışabilme bilgi becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Bisküvi İmalat İşçisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Çalıştığı bölümde kullanılan makineleri çalıştırmak,
Makinelerin çalışmasına nezaret etmek,
Makinelerin basit ayarlarını yapmak, gördüğü aksaklıklara müdahale etmek,
Mikserlerin iç ve dış temizliğini yapmak,
Kullandığı makinelerin ve çalıştığı yerin temizliğini yapmak,
Vardiyasında karşılaştığı sorunları ilk amirine bildirmek,
Kendisinden sonraki işçiye vardiyasıyla ilgili bilgileri aktarmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Bisküvi İmalat İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Şişe Ayıklayıcısı mesleği için “9612.05” kod olarak kullanılır iken Amonyum Sülfatlı Gübre İmal İşçisi mesleği için “8131.69” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Bisküvi İmalat İşçisi Meslek Kodu “7512.25” olarak belirlenmiştir.