Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Bisküvili Muhallebili Balkabağı ’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Bisküvili Muhallebili Balkabağı nasıl pişirilir? Bisküvili Muhallebili Balkabağı için hangi malzemeler gerekli? Bisküvili Muhallebili Balkabağı nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Bisküvili Muhallebili Balkabağı malzemeleri ve Bisküvili Muhallebili Balkabağı tarifi...
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ BALKABAĞI TATLISI
MALZEMELER
Alt taban için:
1.5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı
Üst kat için:
1 kg balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
Ara kat için:
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı un
50 g tereyağı
Üzeri için:
İri çekilmiş ceviz içi
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ BALKABAĞI TATLISI
Bisküviyi rondodan geçirerek, eritilen tereyağı ile elimizle karıştırıp kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın. Kabağın üzerine toz şeker serperek 1-2 saat bekletin, suyunu çekene kadar yayvan bir tencerede pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.
Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi kenara alın ve yağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın, üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın, biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin ve tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kalıptan çıkararak servis tabağına alın.