Bugün sizlerle Böğürtlenli Pasta nasıl hazırlanır, Böğürtlenli Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Böğürtlenli Pasta için Malzemeler:
10 çorba kaşığı) margarin ya da tereyağı 1/2 çaykaşığı kabartma tozu 1/2 su bardağı şekerli su 1 su bardağı yulaf ezmesi 1 kg vanilyalı dondurma 1 su bardağı çiğ krema 3/4 su bardağı şeker 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 kg böğürtlen 6 Kişilik
Böğürtlenli Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Fırını 175 dereceye ısıtın. Margarini eriitip, soğumaya bırakın. Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozununu karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getirin. Bu hamuru üç parçaya bölün ve ince yuvarlaklar yapın. 10 dakika kadar pişirip, soğutun. İlk katın üzerine, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyun. Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştirin. Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
Böğürtlenli Pasta 2. tarifi
Böğürtlenli Pasta için Malzemeler:
200 gr böğürtlen, 2 bardak un, 1 bardak pirinç unu, 1,5 bardak şeker, 1 bardak süt, ½ bardak sıvıyağ, 3 adet yumurta, 1paket vanilya, 1paket kabartma tozu, çikolata sosu
Böğürtlenli Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unları, kakaoyu, vanilya ve kabartma tozunu bir kap içinde karıştırın. Şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırpın içine süt, yağ ve unlu karışımı ekleyin. İyice karıştırın. Kalıba aktarıp 170derecede 35dk pişirin. Ilındığı vakit böğürtlenleri dizin ve hazır çikolata sosu yedirin. Servise hazırdır.
Böğürtlenli Pasta 3. tarifi
Böğürtlenli Pasta için Malzemeler:
600 gr Böğürtlen 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya
Böğürtlenli Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Jelatini sıcak suyun içine koyun. kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatine sıkın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini bir kap içinde labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup iyice karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın, yumuşasın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.