Bolu Kebabı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Bolu Kebabı nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..
Bolu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 400 gram kuzu kuşbaşı et
- 2 adet kurusoğan
- 7-8 tane mantar
- 1. 5 su bardağı rende domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz karabiber
Bolu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları sapları üstünde kalacak şekilde boyuna ikiye bölün.
- İçlerini tuzlayıp bir iki dakika bekleyin .
- Yıkayıp kurutun kızgın yağda kızartın .
- Kızarttıktan sonra iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın küçük küçük doğrayın.
- Kuşbaşı etlerimizi bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun .
- Küp küp doğradığımız mantarları soğanı ve patlıcanın içini ekleyip pişirelim.
- Domates rendesi , domates salçası ,tuz ,baharatları ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Hazırladığımız bu iç harcı içini boşalttığımız patlıcanların içine dolduralım.
- Üzerine kaşar rendesi serpip 180 derece fırında kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirin.