Breton çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Breton çorbası Nasıl Yapılır?

Breton çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Breton çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Breton çorbası nasıl hazırlanır, Breton çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Breton çorbası
Breton çorbası için Malzemeler:

8 kişilik 2 adet orta boy soğan 250 gr kuru fasulye 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı tuz 15 su bardağı et suyu 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı yağ

Breton çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.

Yemek Tarifleri Haberleri