GREYFURT: Bu, yaklaşık %91'i su olan yaygın bir narenciye meyvesidir. C vitamini rezervlerinde yüksektir. Glisemik indeksi 25 olup, yüksek miktarda lif rezervi içerir. Greyfurtun vücutta insülin duyarlılığını artıran bir flavonoid olan naringenin adlı bir madde bulunduğundan, kan şekeri seviyeni kontrol altında tutmak için günlük olarak alınabilir.
ÇİLEK: Diyabeti kontrol etmeye yardımcı olabilecek vitaminler, antioksidanlar ve liflerle doludur. Ayrıca çileğin glisemik indeksi 41'dir. Mideyi tok tutmaya yardımcı olur ve enerji kaybını önler. Kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
PORTAKAL: Lif oranı yüksek, şeker oranı düşük ve C vitamini ve tiamin gibi besinler açısından yüksek olan portakallar kan şekeri seviyelerini düzenler. Portakal ayrıca kilo korumada yardımcı olur ve diyabeti yönlendirmede de etkilidir.
KİRAZ: Düşük glisemik indeksi 22 olan kirazlar C vitamini, antioksidanlar, demir, beta karoten, potasyum, folat, magnezyum ve lif açısından zengin bir meyvedir. Diyabeti bulunan hastalar için oldukça iyi olan kiraz, antosiyaninlerle doludur. Diyabette kan şekerini düzenlemek isteyen hastaların her gün bi avuç tüketmesi önerilir.
ELMA: Diyabetin kontrolüne yardımcı olan C vitamini, seyreltilmiş lif ve antioksidanlar bakımından yüksek olan elma, yapılan bir araştırmaya göre pektin içerirler ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir ve diyabetli kişilerde insülin ihtiyacını yaklaşık %35 oranında azaltabilir.
ARMUT: Diyabetli insanlar için iyi olan bir başka mükemmel meyvedir. Kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olan yüksek miktarda lif ve vitamin ve %84 su rezervi içeren armut, insülin duyarlılığını artırmaya ve glisemik seviyeyi 38'e düşürmeye yardımcı olur. Düzenli olarak her gün 1 tane tüketilmelidir.
ERİK: Eriklerin kalorisi düşük olmasının yanı sıra glisemik indeksi de düşüktür. Harika bir lif kaynağı olan armut, şeker ve kalp hastaları için ideal bir meyvedir. Birçok insanın şeker hastalığı ve kabızlıktan muzdarip olanlar için sindirim sistemini iyileştirmeye ve bu sürecin bir parçası olarak kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.
ŞEFTALİ: Şeftali de düşük glisemik indeksi nedeniyle lif içeriği yüksektir. Şeftalilerde bulunan antioksidanlar ve vitaminler diyabet için de faydalıdır.
NAR: Nar tüketmek, glisemik indeksi sadece 18 olduğu için diyabet hastaları için oldukça faydalı olduğundan vücuttaki kan şekeri seviyelerinin iyileştirilmesine yardımcı olur.
KAYISI: Kayısı, hücrelere zarar veren serbest radikalleri veya zararlı bileşikleri nötralize eden ve böylece oksidatif stresinizi azaltan antioksidanlar bakımından yüksektir. Oksidatif stres, kalp hastalığı ve diyabet dahil olmak üzere birçok kronik duruma iyi gelir. Şeftali, kayısı gibi meyvelerin lif kaynağı sağlayan kabukları vardır.
PAPAYA: bol miktarda besin maddesi içeren papaya, diyabet ve diyabete dayalı kalp hastalıklarını zararlı etkilerden korumaya yardımcı olur.