En az pastanelerde yapılanlar kadar mis gibi kokan, yumuş yumuş, tadıyla bağımlılık yaratan bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Davetleriniz, beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak olan bu poğaçanın tarifini istemek için sıraya girecekler. İşte tadına doyum olmayacak, lezzetli mi lezzetli, puf puf kabaran poğaça tarifi...
HAMURU İÇİN MALZEMELER
2 yumurta (sarısı poğaça üzerine beyazı hamurun içine konulacak)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş ya da kuru maya (yaş maya kullanacaksanız ılık su ile ıslatın)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un (rahat yoğurmak için yeterli bir kıvama gelene kadar)
YAPILIŞI
- Ilık su, ılık süt, maya ve 3 yemek kaşığı şekeri bir kap içerisine alın ve karıştırın.
- Karıştırdığınız karışımı bir kapak ya da stres film ile kapatarak mayalanması için 15 dakika beklemeye bırakın.
- Sonra yağını tuzunu ve unu içine koyup yavaş yavaş eleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Oda sıcaklığında yaklaşık olarak 45 dakika mayalandırmaya bırakın.
- Sonra dilediğiniz şekli vererek üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece fırında 10 dakika kabarttıktan sonra 250 derece fırında üzeri kızarana kadar iyice pişirin.
- Dilerseniz poğaçaların içine hazırladığınız patates, kıyma ya da sebzeli harcı da ekleyebilirsiniz.
Mis gibi poğaçalarınız işte hazır!
Afiyet olsun!