Buğday Soslu Somon Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Buğday Soslu Somon Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Buğday Soslu Somon Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Buğday Soslu Somon Balığı nasıl hazırlanır, Buğday Soslu Somon Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Buğday Soslu Somon Balığı için Malzemeler:

5dilim somon balığı, 1 bardak buğday, 1 adet salatalık turşusu, 1 adet kırmızıbiber, 2 adet yeşilbiber, 1 adet domates, 1tutam maydanoz, 1 kaşık sirke, sıvıyağ, 1 adet limon, tuz, kırmızı pul biber

Buğday Soslu Somon Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Buğdayı haşlayarak süzün. Yağ içine ½ limon sıkıp az da tuz katıp karıştırın. Bu sosu balığın üzerine yedirin 170derecede 20dk kızartın. Süzdüğünüz buğdayı bir kap içinde doğradığınız kırmızıbiber, yeşilbiber, domates ve sirke ile karıştırın. Üzerine az yağ, birkaç damla limon sıkın ve tuz döküp tekrar karıştırın. Küp küp doğradığınız salatalık turşusunu ekleyin; pişen balıkla birlikte servis tabağına alarak maydanoz ile süsleyin.

Yemek Tarifleri Haberleri