CİLDİ KORUR VE YENİLER
Yoğun bir antioksidan konsantrasyonuna sahip olan kuru kayısıda bulunan vitamin ve mineraller vücuda girmeye çalışan serbest radikallere karşı koruma sağlayarak oksidatif stresin azalmasına yardımcı olarak cilt üzerindeki sivilce ve aknelerin oluşumlarını, kırışıklıkları ve lekelenmeleri önler.
SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINDAN KORUR
C vitamini açısından zengin olması sebebiyle solunum yollarına iyi geldiği bilinen kuru kayısı, düzenli olarak tüketildiği zaman boğazların temizlenmesini ve tahrişlerden arınmasını sağlayarak enfeksiyonlardan korur.
KEMİKLERİN GELİŞİMMİNE YARDIMCI OLUR
Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum dahil olmak üzere çok çeşitli mineraller içeren meyve, kemik sağlığının korunmasını ve iyileşmesine yardımcı olarak kemik mineral yoğunluğunun dengede tutulmasına etki ederek osteoporoz görülme riskini azaltır.
KANSIZLIĞI GİDERİR
Dolaşım sistemi üzerinde etkili ederek kan hücrelerinin dengeli ve düzenli bir şekilde akışını sağlayacak olan kuru kayısı, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu için demir üretimini artırarak kansızlığın giderilmesine yardımcı olur.
KABIZLIĞI GİDERİR
Lif açısından zengin olması sebebiyle bağırsak sağlığını koruyacak olan kuru kayısı, bağırsak kaynaklı görülen kabızlığın giderilmesine etki ederek, bağırsak hareketliliğini artırır.
KAS GELİŞİMİNİ DESTEKLER
Protein seviyesi yüksek olan kuru kayısı, düzenli ve dengeli bir şeklide tüketildiği zaman vücudun ve organların hareketlenmesi ile kas gelişiminin iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.