Bugüne özel iftar menüsü 01 Haziran 2018 | Kolay İftar Menüleri

Hergün iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. İftar Menüsü yemekleri sizin için hazırladık. Başlangıç olarak Çeşminigar Çorbası ve tatlı olarak Dondurmalı irmi

Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bugün iftarda ne pişirsem sorusuna cevap bulabileceğiniz, iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız. Ramazan sofralarınızı renklendirecek birbirinden kolay iftar menüleri haberimizle karşınıdayız. Başlangıçta Çeşminigar Çorbası ve Ana yemekte ise Tas Kebabı diğer yemeklerimizi haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sizler için bugüne hazırladığımız iftar menüsü:01 Haziran 2018 Cuma

01 HAZİRAN CUMAYA ÖZEL İFTAR MENÜSÜ

BAŞLANGIÇ

Çeşminigar Çorbası

ARA SICAK

Sigara Böreği

ANA YEMEK

Tas Kebabı

Sebzeli Pilav

SALATA

Kaşık Salatası

TATLI

Dondurmalı İrmik helvası

Afiyet Olsun

BAŞLANGIÇ ; ÇEŞMİNİGAR ÇORBASI


Çeşminigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek,
    2 yemek kaşığı tereyağ,
    1 orta boy soğan,
    1 yemek kaşığı un,
    1 yumurta sarısı,
    4/1 limon suyu,
    6-7 su bardağı su ya da tavuk suyu,
    1 su bardağı süt,
    Tuz,
    Karabiber,
    Pulbiber.

Çeşminigar Çorbası Yapılışı

Soğanlar yemeklik olarak doğranır.

Sıvı yağ tencereye alınıp, üzerine soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kavrulan soğanlara un ilave ederek, kısık ateşte 1-2 dakika hafif rengi dönünceye kadar karıştırarak kavrulur.

Ardından mercimek ilave edilip, suyu eklenir ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Çorba pürüzsüz bir hal alıncaya kadar blendırdan geçirilir.

Ardından yumurta sarısı, limon suyu ve süt güzelce çırpılarak yavaş yavaş çorbaya ilave edilir.

Tuz ve karabiberi de ilave edilip, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ve ocaktan alınır.

Hazır olan çeşminigar çorbası, üzerine tereyağında yakılmış pulbiber ve kızarmış ekmek ilavesi ile sıcak olarak servis edilir.

ARA SICAK; SİGARA BÖREĞİ

Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

    Hazır yufka
    Böreklik lor peyniri
    Maydanoz

Kızartmak için:

    Sıvı yağ

Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

    Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
    Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
    Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
    Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
    Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
    Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
    Dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz. Afiyet olsun.

ANA YEMEK; TAS KEBABI

4 kişilik

Malzemeler

    800 gram kuşbaşı dana eti
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet  orta boy kuru soğan
    3 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı un
    1 adet orta boy havuç
    2 adet orta boy patates
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    3 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tuz
    4 adet tane karabiber

Püf Noktası

İlk olarak yüksek ateşte renk alana kadar kavuracağınız dana etlerini öncelikle kendi suyunda pişirin. Sosun berrak olması için bu esnada yüzeye çıkan kahverengi köpük kısımlarını tencereden alın.

Pişirme Önerisi

Arzuya göre yemeğin suyuna bir parça daha kıvam verecek olan unu kullanmayabilir, kıvamı sadece patatesin nişastası ile yakalayabilirsiniz.Kuru soğanı rendeledikten sonra kullanabilir, salça yerine rendelenmiş domates tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

    Yıkadığınız kuşbaşı dana etlerinin suyunu süzdürün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

    Mümkünse döküm bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın, tereyağını ekledikten sonra etleri tencereye alın. Yüksek ateşte, kapağı kapalı tencerede suyunu çekene kadar pişirin.

    Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havucu halka halka, patatesleri iri küpler halinde kesin.

    Yemeklik doğradığınız kuru soğan ve bütün haldeki sarımsakları kavrulmakta olan etlerle birlikte hafif bir renk alana kadar kavurun.

    Bu aşamada ekleyeceğiniz unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun. Salçayı ekleyin ve karıştırın.

    Ardından sıcak suyu tencereye aktarın. Doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin. Tane karabiber ve tuzu katın.

    Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Bayram sofranızda sevdiklerinizle paylaşın.

SEBZELİ PİLAV

Sebzeli pilav tarifi için malzemeler

    2.5 su bardağı baldo pirinç
    3.5 su bardağı et suyu
    4 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 küçük havuç
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    1 kabak
    1 dolmalık yeşil biber

Sebzeli pilav Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp üzerini örtecek kadar suda 1 saat bekletin. Suyu süzüp pirinçleri birkaç kez yıkayın. 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve kavurun. Et suyunu ekleyin. Tuzla tatlandırın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Havuç, biber ve kabağı tavla zarı büyüklügünde doğrayın. Havucu kaynar suda 15 dakika, biberi 8 dakika, kabağı 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Sebzeleri kalan tereyağıyla kavurun. Pilava ekleyip ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.

SALATA; KAŞIK SALATASI


MALZEMELER
3 adet domates

1 adet salatalık

2 adet sivri biber

1 adet küçük boy soğan

3 dal maydanoz

3 dal nane

3 çorba kaşığı kıyılmış badem

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz
YAPILIŞI
Domates ve salatalığı soyup, ince kıydıktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış sivri biber, soğan, maydanoz ve nane ilave edip, harmanlayın. Kıyılmış badem serpin. Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

TATLI; DONDURMALI İRMİK HELVASI

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

    500g irmik
    1 paket margarin veya tereyağı (250g)

Şerbeti için:

    2 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    2 su bardağı şeker

Üzeri için:

    Fıstık

İçi için:

    Sade dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

    Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
    Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir.
    Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.
    İrmiği rahatça kavurabileceğiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.
    Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.
    Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
    Helva yapmak aslında çok basit ama kavurma aşaması gerçekten kuvvetli bir kol istiyor. İki kişi iseniz süper arada bırakıp kaçabilirsiniz:)
    İrmiğin rengi dönüp nefis kokularını saldığında isterseniz küçük bir kaba bir kaşık irmikten alarak üzerine bir kaşık şerbet döküp rengini kontrol edebilirsiniz.
    Ben açık renk sevmediğimden iyice kavurdum sonra rengi yeterli geldiğinde ilk olarak elinize tencerenin kapağını alarak çok dikkatlice şerbeti dökün.
    Hemen tencerenin kapağını kapatın, şerbet sıçrayabilir.
    Daha sonra 6-7 dk kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
    Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin.
    Helva soğuduktan sonra hatta ılıkken daha çok seviyorum. Karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin.
    Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
    Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

AFİYET ŞİFA OLSUN

   

Gündem Haberleri