Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte bugün iftarda ne pişirsem sorusuna cevap bulabileceğiniz, iftarda ne pişirsem diye düşünen okurlarımız için iftar menüsü, iftarda ne pişirsem diye düşünüyorsanız haberimizden öğrenebilirsiniz. değişik ve kolay tariflerle sizlerin karşısındayız. Ramazan sofralarınızı renklendirecek birbirinden kolay iftar menüleri haberimizle karşınıdayız. Başlangıçta Arabaşı çorbası ve ana yemekte ise Fırında orman kebabı diğer yemeklerimizi haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sizler için bugüne hazırladığımız iftar menüsü:30 Mayıs 2018 Çarşamba
30 MAYIS ÇARŞAMBAYA ÖZEL İFTAR MENÜSÜ
BAŞLANGIÇ
Arabaşı Çorbası
ARA SICAK
Peynirli Avcı Böreği
ANA YEMEK
Fırında Orman Kebabı
Safranlı Pilav
SALATA
Narlı Roka Salatası
TATLI
Magnolia
Afiyet Olsun
BAŞLANGIÇ; ARABAŞI ÇORBASI
8 kişilik
Malzemeler
1 adet küçük bütün tavuk
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığ ıdomates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 adet havuç
2 dal kereviz sapı
1 diş sarımsak
2-3 dal maydanoz sapı
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Püf Noktası
Tavuk suyu ne kadar lezzetli olursa, çorba o kadar lezzetli olacaktır.
Pişirme Önerisi
Çorbaya tavukları eklemeden önce pürüzsüz bir karışım olduğuna emin olun.
Nasıl Yapılır?
Tavuğu bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca o suyu dökün ve bir daha su koyun. Bu işlemin amacı tavuk suyunun berrak dolayısıyla çorbanın da berrak olması.
Bu sefer kereviz sapını, dörde böldüğünüz soğanı, 3 parçaya kestiğiniz havucu, sarımsağı, defne yaprağını ve maydanoz saplarını da suya ekleyin. En az 9 bardak su olmalı. Su kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıngırdamada kalsın.
Arada bir konrtol edin, suyun üzerinde kef birikirse onu alın. Bu tavuk suyu 1 saat kadar pişmeli.
Bir saatin sonunda tavuğu tencereden alıp suyunu süzün ama suyu kesinlikle dökmeyin. Çorbaya asıl lezzetini veren bu su.
Tencerede tereyağını eritin, sıvıyağı da ekleyin. Yağ ısınınca unu eleyerek ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Unun kokusu çıkmaya başlayınca, salçaları da ekleyip salçalarında kokusu çıkana kadar kavurun.
Salçalarda kavrulduktan sonra, yavaş yavaş 8 bardak tavuk suyunu ekleyin, aynı anda bir çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırın ki topaklanmasın.
Karışımın kaynadığına, topaksız ve homojen olduğuna emin olmadan kesinlikle tavukları eklemeyin. Eğer topaklar varsa, tavukları eklemeden hemen önce çorbayı blenderdan geçirin.
Pürüzsüz olan kaynamış karışıma didiklenmiş tavukları da ekleyip, 30 dakika boyunca kısık ateşte, ara ara karıştırarak beraber pişmeye bırakın.
Servis Önerisi
Üzerinde kıyılmış maydanoz, yanında limon ve tencerede pişmiş hamur ile servis edebilirsiniz.
ARA SICAK ; PEYNİRLİ AVCI BÖREĞİ
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı kadar un
Beyaz peynir
Üzeri için;
2 adet yumurta
Galeta ya da mısır unu
Hazırlanışı
Derin bir kaba 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip bir süre karıştırın. Ardından yavaş yavaş ekleyerek 2 su bardağı unu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Akışkan bir krep hamuru elde edene kadar karıştırın.
Geniş bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve tavanın tabanını yağlayın. Ardından hazırladığınız karışımdan tavaya tabanını kaplayacak şekilde 1 kepçe kadar ekleyin. Orta ateşte her bir yüzünü birer dakika pişirin. Her hamura aynı işlemi uygulayın.
Hazırladığınız kreplerin içerisine 2 yemek kaşığı kadar beyaz peynir ekleyin ve yuvarlayarak rulo haline getirin. Ardından her bir parçayı çırptığınız 2 yumurtaya batırın ve ardından galeta ununa bulayın. Derin bir tencerede kızdırdığınız sıvı yağın içerisine börekleri ekleyip 1,5 – 2 dakika kadar kızartın. Tavadan aldığınız gibi servis edebilirsiniz.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
ANA YEMEK; FIRINDA ORMAN KEBABI
Fırında Orman Kebabı Tarifi
MALZEMELER
500 g kuzu kuşbaşı
1 kâse bezeIye
3 adet orta boy patates
3 adet havuç
1 tatIı kaşığı domates saIçası
1 tatIı kaşığı biber saIçası
1 kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz
HAZIRLANIŞI
Eti yıkayın yemeği yapacağınız fırın kabına koyun.
Tuz, karabiber, kekik ve 2 yemek kaşığı yoğurt ekIeyerek harmanIayın.
BuzdoIabına koyarak yarım saat dinIendirin. Yarım saat sonra eti buzdoIabından çıkarın saIçaIarı ve yağı ekIeyerek tekrar karıştırın.
PatatesIeri ve havuçları kare kare doğrayın, bezeIye iIe birIikte ete ekIeyin ve harmanIayın.
Önceden ısıtıImış 200 derece fırında önce üzerini aIüminyum foIyo iIe kapatarak 20 dakika daha sonra açık oIarak 20 dakika pişirin. Afiyet oIsun…
SAFRANLI PİLAV
Safranlı Pilav Malzemeleri
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı sebze suyu (maydanoz sapından elde edilen)
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Safranlı Pilav Tarifi
Pirinci ayıklayın, bir kâseye alın. Tuz serpin ve üzerini örtecek oranda sıcak su ekleyin. Su soğuduğunda pirinçleri süzün ve bol suyla yıkayın.
Soğanları soyun, yıkayın ve küp biçiminde doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte soğanları da yassı bir tencereye alın. Tahta kaşık yardımıyla karıştırarak, birkaç dakika süreyle kavurun. Süzülmüş pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Tuz, zencefil, karabiber, safran ve sebze suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin. 15 dakika kapağı kapalı olarak demlendirdikten sonra servis yapın.
SALATA; NARLI ROKA SALATASI
Malzemeler
1 su bardağı nar tanesi
1 kırmızı soğan
1 demet roka
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı kiraz domates
3/4 su bardağı ceviz
Sos için
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sumak
Narlı roka salatası Nasıl Yapılır
Lezzet'in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Rokayı iyice yıkayıp iri doğrayın. Kırmızı soğanları iri doğrayın. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Bir kapta mısır, zeytin ve cevizle karıştırın.
Sos için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve salatanın üzerine dökün. Sumak serpip servis yapın.
TATLI ; MAGNOLİA
Malzemeler:
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 kaşık un
1 paket vanilya
4 paket oreo kakoulu bisküvi Yada artan keklerinizi değerlendirebilirsiniz
Çilek veya dilediğiniz meyveler
Hazırlanışı:
Muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirilir.
Pişen muhallebiye soğumaya bırakın Rondodan geçirilmiş bisküvi yada kek (ben kek kullandım ) Kuplara pay edilir.
Etrafına çilek dizdim bir miktar muhallebi koydum.
Arasına küp küp çilek doğradım ve tekrar bisküvi (yada kek ) ekleyin.
Arzuya göre meyvelerle süslenir.