Bülbül Yuvası Böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Bülbül Yuvası Böreği

Bülbül Yuvası Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Bülbül Yuvası Böreği oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Bülbül Yuvası Böreği tarifi

Bülbül Yuvası Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Bülbül Yuvası Böreği yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi.

BÜLBÜL YUVASI BÖREĞİ MALZEMELERİ

  • 2 adet yufka
  • Yufkanın Üzerine Sürmek İçin:
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağından 2 parmak az sıvıyağ
  • İç Malzemesi İçin:
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 7 küçük dilim sucuk
  • 1 tutam maydanoz
  • Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir
  • Az miktar kekik

İlk olarak böreğin iç malzemesi için;

  • 1 adet domatesi,
  • 2 adet yeşil biber
  • 7 küçük dilim sucuk küçük dilim sucuk 
  • 1 tutam maydanozu
  • küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir 
  • Az miktarda kekik

BÜLBÜL YUVASI BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak böreğin iç malzemesi için; 1 adet domatesi, 2 adet yeşil biberi ve 7 küçük dilim sucuğu minik küpler halinde kesin. 1 tutam maydanozu ince ince doğrayın. Malzemelerin hepsini bir kap içine koyun. Üzerine az miktar kekik ve küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir ekleyip, karıştırın. Diğer tarafta yufkanın üzerine sürmek için bir kaba 1 çay bardağı süt ve 1 çaybardağından 2 parmak az sıvıyağ koyup, iyice karıştırın.

Yufkalardan birini tezgah üzerine serin. Yufkaların büyüklüğüne göre üçgen şeklinde 8 ya da 4 eşit parçaya kesin. Parçalardan birini alın. Üzerine sütlü karışımdan sürün. Oklavayı yufkanın geniş kenarına koyun. Yufkanın ucunda 3 parmak mesafe kalacak şekilde rulo şeklinde sarın. Oklava içindeyken yufkayı her iki taraftan büzdürün. Oklavayı yavaşça çıkarın.Yufkanın uçlarını birleştirip, açıkta kalan yufkanın uç kısmını içe atıp, kürdan ile tutturun. Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Orta kısımlarına hazırladığınız sucuklu karışım ile doldurun. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün.

Hazırladığınız hazır yufkadan kuş yuvası böreğini önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Gündem Haberleri