Bugün sizlerle Bulgurlu Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Bulgurlu Lahana Dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bulgurlu Lahana Dolması için Malzemeler:
1 adet lahana, 1 bardak ince bulgur, 1 adet soğan, 2 kaşık salça, 1,5 bardak su, 1 fincan sıvıyağ, 1 adet limon, tuz
Bulgurlu Lahana Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bulguru yıkayıp sıcak suda bekletin. Lahananın yapraklarını haşlayın. Soğanı doğrayın, sonra bulgur ve salçayla karıştırın. Bu içi lahana yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine sıvıyağı gezdirin, suyu ekleyip kısık ateşte 40dk pişirin. Servise sunarken limon dilimleriyle süsleyin.
Bulgurlu Pazı Sarması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bulgurlu Pazı Sarması nasıl hazırlanır, Bulgurlu Pazı Sarması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bulgurlu Pazı Sarması için Malzemeler:
1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber
Bulgurlu Pazı Sarması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın; sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin. 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Üzerine ince rendelenmiş soğan, baharat ve 2 kaşık unu ilave edin. Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın. Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın. Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın. Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine gezdirin.
Bulgurlu Yaprak Dolması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Bulgurlu Yaprak Dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Yaprak Dolması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bulgurlu Yaprak Dolması nasıl hazırlanır, Bulgurlu Yaprak Dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bulgurlu Yaprak Dolması için Malzemeler:
500 gr asma yaprağı, 2 bardak bulgur, 3 adet kuru soğan, 1 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 bardak sıvıyağ, 3,5 bardak sıcak su, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yenibahar
Bulgurlu Yaprak Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bulguru yıkayıp süzün. Yaprağı sıcak suda haşlayıp süzün, domates ve soğanları doğrayın yağda kavurun. Bulguru, bir tutam tuz ve bir tutam şekeri, fıstığı ve baharatı ekleyip karıştırın. 2 bardak sıcak su katarak suyunu çekene kadar pişirin. Harç ılınınca yapraklara sararak tencereye dizin ve üzerine 3 kaşık sıvıyağ ve 1,5 bardak sıcak su dökerek orta ateşte yarım saat pişirin.
Bürüksel Lahana Dolması tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Bürüksel Lahana Dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bürüksel Lahana Dolması Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bürüksel Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Bürüksel Lahana Dolması yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bürüksel Lahana Dolması için Malzemeler:
800 gr bürüksel lahanası, 300 gr kiraz domates, 150 gr kıyma, 2 adet soğan, 1 kaşık salça, 1 fincan pirinç, ½ bardak sıvıyağ, 1 bardak sıcak su, tuz-karabiber
Bürüksel Lahana Dolması Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Lahanaları temizleyip sap kısımlarından kesin ve içlerini oyun. Soğanları doğrayın; kıyma, salça, pirinç, baharat, 1 kaşık su ve 2 kaşık yağ ile karıştırın. Bu harcı lahanaların içine doldurun. Düz bir tencereye yan yana dizin. Kalan yağı üzerine gezdirip suyu katın orta ateşte 15dk pişirip domatesleri atın ve 5dk kadar da kısık ateşte pişirin. 20dk içinde hazır olacaktır.