1- MARGARİN
Bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oluyor. Pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesine ve şeker hastalığına sebeptir
2- HAZIR ÇORBA
Obezite, hipertansiyon, yüksek kan şekeri ortaya çıkabiliyor.
3- ET, TAVUK BULYON
Sinir hücrelerine zarar verir. Yağ birikimi ile birlikte obezite, karaciğer hasarı, diyabet, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına neden olur.- Epilepsi(sara) hastalığına neden olur. -Merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer, Parkinson, Huntington hastalıklarının oluşmasına neden olur.
4 -BEYAZ ŞEKER
Kan şekerinde bozulmalara, diyabete, hareketlerde zorlanmalar, bağışıklık sisteminin bozulması, hipertansiyona ve uyku problemleri gibi birçok hastalığa neden olmaktadır.
5- SÜT TOZU
Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Süt tozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor. Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açmaktadır.
6- İŞLENMİŞ ET
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sosis, pastırma, jambon benzeri işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladı. Örgüt tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını yüzde 18 oranında artırdığı kaydedildi.
7- CİPS
Cipslerde bulunan rafine şekerler cildini kolajenine zarar veriyor ve yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Birçok işlenmiş gıda gibi patates cipsi de diyabet, felç ve kardiyovasküler problemlerle bağlantılı olan trans yağlar içerebiliyor.
8 - PAKETLİ NOODLE
Vatandaşların pratik olduğu için tercih ettiği noodlelar yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlara sebebiyet vermektedir.
9- TATLANDIRICI İÇEREN TÜM DİYET ÜRÜNLER
Yine popüler diyetlerin genellikle yüksek protein içerikli olması böbreklerin yorulmasına, idrarla kalsiyum atımının artarak kemik sağlığının bozulmasına, yetersiz diyet posası alımına bağlı olarak kabızlığa hatta ince ve kalın bağırsak kanserlerine bile neden olabilmektedir.
10 - JELİBON
Aşırı miktarda jelibon tüketimi dişlerde çürümeye yol açıyor. Sürekli yemek alışkanlık yaptığından psikolojik problemler ortaya çıkıyor. Şeker iştahı kestiği için düzenli beslenme sorunu ortaya çıkıyor. Çocuklarda obezite gelişmesine neden olabiliyor.