Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 6111.41 | |
Meslek Adı : Bürüksel Lahanası Yetiştiricisi | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları | |
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları | |
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri | |
M. Birim Grubu : Tarla Ürünleri Ve Sebze Yetiştiricileri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Ekim-dikim ortamı hazırlayabilen, uygun gübreleme yapabilen, hastalık ve zararlılarla mücadele edebilen ve üretim tekniklerini kullanarak bürüksel lahanası yetiştiren kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Bürüksel Lahanası Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- Üretim tekniklerini araştırmak,
- Ekim dikim yerlerini hazırlamak,
- Gübreleme yapmak,
- Kültürel işlemleri yapmak,
- Bitkilerde görülen zararlıları incelemek,
- Hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele yapmak,
- Bürüksel Lahanası yetiştirmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.