Büzme Tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Büzme Tatlısı tarifi

Büzme Tatlısı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Büzme Tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Büzme Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Büzme Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 6 Mart Cuma Büzme Tatlısı tarifi.

BÜZME TATLISI MALZEMELERİ

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • Dilediğiniz miktarda ceviz

Üzeri için;

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

Açmak için;

  • Göz kararı nişasta ve un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Büzme Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle süt, sıvı yağ, ılık su, yumurta, kabartma tozu, sirke, tuz ve un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan küçük küçük bezeler yapalım. 
  3. Üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım.
  4. Bezeler dinlenirken şerbeti hazırlayalım.
  5. Su ve şekeri uygun bir tencerede kaynatalım.
  6. 1-2 damla limon sıkıp kıvama gelen şerbeti soğumaya bırakalım.
  7. Yarım saat dinlenen bezeleri nişasta ve un karışımı ile incecik açalım.
  8. İlk bezeyi açalım.
  9. Yufkanın büyüklüğüne göre uygun boyda dikdörtgen parçalara ayıralım.
  10. Parçaların üzerine istediğimiz miktarda ceviz serpelim.
  11. Oklavaya doladığımız dikdörtgen parçayı iki yandan ortaya doğru yavaşça büzelim.
  12. Dikkatlice oklavadan çıkarıp büyük boy fırın tepsisine yerleştirelim.
  13. Tüm yufkaları tek tek bu şekilde hazırladıktan sonra sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını karıştırıp baklavanın üzerine sürelim.
  14. Evet baklavalar hazır
  15. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  16. Fırından çıkardığımız baklavaya soğuyan şerbeti dökelim.

Yemek Tarifleri Haberleri