Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Büzme Tatlısı yapacak. Gelinlerin yapacağı Büzme Tatlısı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 6 Mart Cuma Büzme Tatlısı tarifi.
BÜZME TATLISI MALZEMELERİ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- Dilediğiniz miktarda ceviz
Üzeri için;
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Açmak için;
- Göz kararı nişasta ve un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon
Büzme Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle süt, sıvı yağ, ılık su, yumurta, kabartma tozu, sirke, tuz ve un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük küçük bezeler yapalım.
- Üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım.
- Bezeler dinlenirken şerbeti hazırlayalım.
- Su ve şekeri uygun bir tencerede kaynatalım.
- 1-2 damla limon sıkıp kıvama gelen şerbeti soğumaya bırakalım.
- Yarım saat dinlenen bezeleri nişasta ve un karışımı ile incecik açalım.
- İlk bezeyi açalım.
- Yufkanın büyüklüğüne göre uygun boyda dikdörtgen parçalara ayıralım.
- Parçaların üzerine istediğimiz miktarda ceviz serpelim.
- Oklavaya doladığımız dikdörtgen parçayı iki yandan ortaya doğru yavaşça büzelim.
- Dikkatlice oklavadan çıkarıp büyük boy fırın tepsisine yerleştirelim.
- Tüm yufkaları tek tek bu şekilde hazırladıktan sonra sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını karıştırıp baklavanın üzerine sürelim.
- Evet baklavalar hazır
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız baklavaya soğuyan şerbeti dökelim.