Çaylı kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çaylı kek Nasıl Yapılır?

Çaylı kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çaylı kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Çaylı kek nasıl hazırlanır, Çaylı kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çaylı kek için Malzemeler:

3 YUMURTA 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 1/2 SU BARDAĞI YAĞ 1 SU BARDAĞI ILIK ÇAY 1 PAKET VANİLYA 1/2 PAKET KABARTMA TOZU ALABİLDİĞİ KADAR UN

Çaylı kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILDIKTAN SONRA YAĞ, ÇAY VE UN İLAVE EDİLİR. VANİLYA VE KABARTMA TOZU DA İLVE EDİLTİKTEN SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜLEREK FIRINA VERİLİR. İSTEĞE GÖRE TARÇIN VE HAVUÇ DA KONULABİLİR. NOT: ÇAY İÇME ÇAYI GİBİ HAZIRLANIR.

Çaylı kek 2. tarifi

ÇAYLI KEK TARİFİ için Malzemeler:

2  adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı demli çay yarım su bardağı sıvı yağ 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

ÇAYLI KEK TARİFİ Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Öncelikle derin bir kaba yumurtalarımızı ve şekerimizi ekler iyice çırparız. İlk etapta bu iki malzemeyi çırpmak kekimizin kabarmasında püf noktadır. Daha sonra içerisine demli çayımızı, yağımızı, unumuzu, vanilyamızı ve kabartma tozumuzu da ekleyip tekrar çırparız. Son olarak yağlanmış kek kalıbımızın içerisine biraz mesafe ile kekimizi döküp, fırınımıza sürelim. Kekimiz yaklaşık 30 dakikada pişecektir. Kekimizin kabarması için, fırınımızın ağzını ilk 15 dakika açmayalım. Kek kabarmaya başladığı zaman pişiyor demektir. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakırız. Sıcakken kek kalıbından kek çıkarılmaz. Çünkü parçalanabilir ve şekli bozulur. Daha sonra üzerine hindistan cevizi çok yakışacağı için, ekleyip servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri