Çerkez Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çerkez Çorbası Nasıl Yapılır?

Çerkez Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çerkez Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Çerkez Çorbası nasıl hazırlanır, Çerkez Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çerkez Çorbası

Çerkez Çorbası için Malzemeler:

1 bardak mısır 1 bardak aşurelik buğday tavuk suyu Terbiyesi için: 1 bardak yoğurt 2 adet yumurta 1 kaşık Un üzeri için: 1 adet tavuk göğsü tuz nane sıvıyağ tereyağı

Çerkez Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavukgöğsünü bol suda haşlayın. Bir kapta aşurelik buğdayı haşlayın. Haşlanan tavuğu tencereden alıp suyunun içine de mısırları ilave edip haşlamaya alın. Mısırlar pişince haşlanmış buğdayları suyunu süzüp buraya ilave edin. Bu arada yoğurt, yumurta sarısı ve un ile terbiyeyi hazırlayın. Önce az soğuk su; ardından da bir kepçe kadar çorbanın suyundan ilave ederek kıvamını ayarlayın. Bunu kaynayan çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra didiklenmiş tavuk etini çorbanıza ekleyin. Başka bir tavada tereyağında taze veya kuru naneyi soteleyerek sos hazırlayın. En son sosu üzerine gezdirin.

Yemek Tarifleri Haberleri