Bugün sizlerle Cevizli Kek nasıl hazırlanır, Cevizli Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Cevizli Kek için Malzemeler:
3 adet yumurta 1 bardak şeker 1 bardak yoğurt 1 bardak çekilmiş ceviz 3 bardak un 1paket kabartma tozu ½ bardak sıvıyağ ½ bardak margarin
Cevizli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eriterek sıvıyağ ile karıştırın. Üzerine şekeri, yumurtayı ve yoğurdu katıp çırpın. Şekeri eriyince cevizi boşaltın, en sona unu katarak hamur yapın. Yağlanmış kalıba aktararak 170derecede pişirin.
Cevizli kek 2. tarifi
Cevizli kek için Malzemeler:
3 adet yumurta, 1 bardak pudra şekeri, 1 çay fincanı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı ceviz içi arzuya göre fındık badem de eklenebilir, 3 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt
Cevizli kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Öncelikle margarini eritip, soğutalım, daha sonra bir kabın içinde yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım, daha sonra pudra şekerini ve yoğurdu ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra içine soğumuş olan margarini ekleyelim, göz kararına göre 3 bardak kadar unu eleyip içine kabartma tozunu ve vanilyayı dökelim iyicene karıştıralım. En son olarak cevizi ekleyelim. Keki koyacağımız kaba (tepsi değil kek kalıbı kullanın)önce margarin sürelim daha sonra güzelce her tarafına un serpelim, ısıtılmış fırında 45-50 dk. kadar 180 dereceli fırında pişirelim, şayet şekeri az ise üstüne piştikten sonra pudra şekeri dökebilirsiniz.
Cevizli kek 3. tarifi
cevizli kek için Malzemeler:
5 yumurta 250 gr şeker 10 kaşık sıvıyağ 10 '' ılık su 1kabartma tozu 1 vanilya 2 su bardağı un kakao
cevizli kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
5 yumurta şekerle çırpılır. 10 kaşık su ve yağ ilave ettikten sonra 2 bardak un 2 kaşık kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir kek 8-10 kişiliktir.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.