CHP Kurultay Seçim Sonucu | CHP'nin Genel Başkanı Kim Oldu

Milyonlarca kişinin büyük bir heycanla beklediği CHP Genel Başkanı belli oldu mu sorusu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu Yeniden başkan oldu.

Milyonlarca CHP'lilerin Beklediği haber sonunda geldi. 3 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilen CHP'nin 36. kurultayında CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara'da düzenlenen 36. Olağan Kurultayı'nda yapılan oylamalar sonucu parti genel başkanı seçildi.Adalet ve Cesaret adı verilen Kurultay 2-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.Kurultayın ilk gününde Genel Başkan seçilirken, ikinci gününde 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

Yapılan seçimler sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu 790 Muharrem İnce 447 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı seçildi.

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda başladı. "Adalet ve Cesaret" temalı büyük kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Kurultay'daki tüm gelişmeler dakika dakika haberimizde.

18.30 İmza tartışmalarının ardından her iki adayın da katılacağı belirtilen oylamanın saat 21.00 sularında başlayacağı bildirildi.

18.11 Muharrem İnce kürsüye çıkarak lütuf istemediğini, delegelerin özgür iradesini istediğini açıkladı.

18.08 Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mükerrer olan imzaların Muharrem İnce'ye aktarılması talebinde bulunduğunu belirterek İnce'nin aday olduğunu ve seçimin iki aday arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

18.07 Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1130 delegenin imzasıyla aday olduğunu, Muharrem İnce'nin ise 115 imzada kaldığını ve mevcut imza sayılarıyla İnce'nin aday olamadığını bildirdi.

ÖZGÜR ÖZEL: KILIÇDAROĞLU, "MÜKERRER İMZALAR İNCE'YE AKTARILSIN" DEDİ

16.01 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Çok delegeden imza isteniyor. 49 delege her iki adaya imza vermiş. Delege bunu bilmeyebilir. Huzura çağrılır ve kararı sorulur. Şu anda Muharrem İnce'nin net 119 imzası var. 49 delegeye imzası sorulacak. Genel Başkanımız bir tasarrufta bulundu. Madem ikimizde de var. Bana verilen kısımları ben çekiyorum diyor. Her ikimize verilen imzayı bana saymayın. Ben çekiyorum diyor" dedi.

MUHARREM İNCE AÇIKLAMA YAPTI: Ne imza sorunu, imza sorunum yok. İddialara şaşkınım

15:48 Muharrem İnce, "İmza ile ilgili bir sıkıntım yok. Bu iddialara şaşkınım. Beni aday olarak kürsüye çağırdılar ben de kürsüde aday konuşmamı yaptım. Şunun bunun ortalığı karıştırmak için yaptığı haberlere itibar etmeyin. (Oy sıkıntısı yok yani, değil mi? sorusuna istinaden) Ne oy sıkıntısı. Yani sandıklar açıklanınca görürsünüz arkadaşlar. Aday olarak çağırmadı mı beni. Ben imzalarımı Tanju Bey'e teslim ettim. Beni de aday olarak çağırmadı mı, ben de konuşmamı yaptım mı. Ne imzası artık. Sandıktan sonra konuşuruz" dedi.

15.39 CHP'nin eski grup başkanvekillerinden Hakkı Süha Okay, Kılıçdaroğlu'nun mükerrer imzaları İnce'nin hanesine yazılmasını önerdiğini aktardı. Okay, bu bilgiyi Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden aldığını söyledi.

ŞOK: MUHARREM İNCE'NİN ADAYLIĞI KESİNLEŞMEDİ

15.05 Gürsel Tekin: (Mükerrer imza) Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek.

14.51 Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delegelerin bir kısmının mükerrer imza attığı, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı gere çektiği iddia edildi. 166 imzadan 49'unun mükerrer çıkması durumunda İnce'nin aday olamama ihtimalinden bahsediliyor. Peki mükerrer imza nedir? Yani iddia doğruysa bu, bazı delegelerin hem Muharrem İnce'nin adaylığı hem de bir başka adayın adaylığı için imza verdiği anlamına geliyor. Bu 49 imzanın geçersiz sayılması durumunda, iki delegenin de imzasını geri çekmesi nedeniyle İnce'nin topladığı imza sayısı 115'e düşebilir ve Muharrem İnce'nin adaylığı geçersiz hale gelebilir.

Peki iddialar doğruysa ne olacak? Böyle bir durumda tüzük gereği divan, mükerrer imza atan delegeleri çağırarak tercihinin hangi aday yönünde olduğunu soracak. Eğer 49 delegenin sadece 11'i bile imzasının Muharrem İnce'nin adaylığına destek olarak kullanılmasını isterse İnce'nin adaylığı kesinleşmiş olacak.

14.00 Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına 166 delegenin imzasını alarak tek aday olarak çıkan Muharrem İnce konuşma yapıyor. İşte İnce'nin konuşması:

"Umut olmak için buradayım. Büyük değişim için buradayım. Dış politikada topyekün bozgun dönemi yaşıyoruz. Devletten devlete politika yapardık. Şimdi partiden partiye politika yapılıyor. Türkiye'nin 70 yıllık Filistin politikası vardı. Bugün 70 yıllık Filistin politikası terk edildi. AKP Genel Merkezi'nden idare ediliyor. Pasaportumuzun Edirne'den öteye değeri yok. Ortadoğu bataklığına saplandık. Bir tarih cahili 'ÖSO, Kuvayı Milliye' diyor. Kuvayı Milliye askerlerinin ekmek almaya parası yoktu. Ne diyorsun sen cahil.

Kuvayı Milliye'nin askerleri emperyalistlere karşı savaştı. ÖSO'nun derdi bir tane; Esad gidince onların sorunu bitiyor. Sen nasıl olur da Kuvayi Milliye ile yan yana koyarsın.

Ama ne yazık ki bir taraftan o kaçak sarayda oturan o tarih cahili konuşurken CHP'nin yöneticileri de bu tarih cahilinin haddini bildiremiyor, ona cevap veremiyor. 'Muharrem İnce niye aday oldun' diye soranlara cevap veriyorum. Onun haddini bildirmek için adayım. Ülkemizin kaderi bir kişinin iki dudağı arasında. Sözde dünya lideri, kafa tuttuğunu zanneettiği emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değil.

CHP'de mükerrer imza gerilimi

CHP'nin kurultayında mükerrer imza tartışması! Muharrem İnce'nin başvurusunda 49 mükerrer imza tespit edildiği iddia edildi. Divan ısrar ederse İnce'nin adaylığı geçersiz sayılabilir.

CHP kurultayında protokol tartışması!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36. Olağan Kurultay heyecanı bugün başladı. Kurultay'da Eski Genel Başkanlardan Murat Karayalçın'a protokolde yer ayrılmadığı için  tepki göstererek salondan ayrıldığı bildirildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36. Olağan Kurultay heyecanı bugün başladı. Kurultay’da Eski Genel Başkanlardan Murat Karayalçın’a protokolde yer ayrılmadığı için  tepki göstererek salondan ayrıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Karayalçın’a Eski Dışişleri Bakanı olarak muamele edilerek  eski genel başkanlarla yan yana yer ayrılmadı. Karayalçın’ın kurultayı evinden takip edileceği öğrenildi.

BAŞKANLIK SEÇİMİNİ KAYBETMİŞTİ

Karayalçın, 1993 yılında Erdal İnönü’nün ardından SHP Genel Başkanı olmuş, 1995 yılındaki CHP-SHP birleşmesiyle genel başkanlığı sona ermişti. Karayalçın birleşmiş CHP’de Deniz Baykal ile genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti.

Partininin eski genel başkanlarına, önemli isimlerine daha önceki kurultaylarda ayrılan yer bu kez verilmedi.

Eski Genel Başkanlardan Hikmet Çetin de ancak davetliler arasında yer buldu.

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce geldi. Kılıçdaroğlu ve İnce yan yana oturdu.
 


10. YIL MARŞI HEP BİR AĞIZDAN

Kurultayda sık sık 10. Marşı da çalıyor. Tribünleri dolduran CHP'lilerin de hep beraber, bayraklarla eşlik ettikleri marş da 10. Yıl marşı.

TRİBÜNLER İKİYE AYRILMIŞ; İNCE TARAFTARLARI DAHA COŞKULU

CHP kurutayında bugün Genel Başkanlık seçimi yapılacak. Seçimler için mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dışında, Muharrem İnce, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ümit Kocasakal da aday.
Ancak salonda ağırlık Kılıçdaroğlu ve İnce taraftarlarında. Seyircilere ayrılan tribünler adeta ikiye bölünmüş durumda. Sol tarafta konumlanmış Muharrem İnce taraftarları daha heyecanlı, sık sık slogan atıyorlar. Kılıçdaroğlu taraftarları daha sakin görünüyor.

HAPİSTEKİ GAZETECİLER VE ENİS BERBEROĞLU DA PANKARTLARLA SALONDA

Kurultay salonunda hapisteki gazeteciler ve halen Maltepe Cezaevinde olan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da unutulmamış. Salonda “tutuklu gazeteciler özgürlük” pankartı ile üzerinde Berberoğlu'nun fotoğraf bulunan ve üzerinde “bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte” sözü yazılı pankart salonun en görünen yerinde asılı.

4 GENEL BAŞKAN ADAYI

CHP'deki genel başkanlık yarışında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, daha önce de aday olmuş, ancak seçilememiş Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ismi ön plana çıkıyor. Kılıçdaroğlu ve İnce'nin dışında, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV’ın eski başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu da genel başkanlık koltuğuna talip olan diğer isimler.

PARTİLİLER SALONU DOLDURDU

Ankara Spor Salonunda saat 10.00,'da başlayacak CHP'nin 'Adalet ve cesaret' konulu 36'ncı Olağan Kurultayı için partililer sabahın erken saatlerinde salonu doldurdu.

600 POLİS GÖREVLİ

Yaklaşık 600 polisin görev aldığı kurultay alanında özel güvenlik görevlileri ve partililer de güvenlik amacıyla görev aldı. Spor salonuna çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, salonun çevresinde bomba arama köpekleriyle arama yapıldı. Partililere Türk Bayrağı ve parti flamaları dağıtıldı.

SALONDAKİ DİKKAT ÇEKEN AFİŞLER

Salonda 'Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Biz biriz, biz bütünüz, biz vatanseveriz", "Yine yeniden cumhuriyet", "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Hak, hukuk, adalet için CHP" afişleri yer aldı. Tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun fotoğrafının yanında yer alan "Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte" afişi de dikkat çekti.

CHP’NİN 60 KİŞİLİK PARTİ MECLİSİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Veli Ağbaba, Hakkı Akalın, Haydar Akar, Gamze Akkuş İlgezdi, Erdal Aksünger, İdris Akyüz, Zeynep Altıok, Gülizar Biçer Karaca, Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak, İlhan Cihaner, Emre Çam, Mehmet Ali Çelebi, Ayşe Eser Danışoğlu, Mevlüt Dudu, Ali Rıza Erbay, Sevda Erdan Kılıç, Eren Erdem, Aykut Erdoğdu, Gürsel Erol, Turan Hançerli, Saliha Sera Kadıgil, Lale Karabıyık, Ferihan Karasu, Yıldırım Kaya, Alper Keten, Ahmet Haluk Koç, Devrim Kök, Bülent Kuşoğlu, Mustafa Moroğlu, Hakkı Suha Okay, Gülseren Onanç, Yasemin Öney Cankurtaran, Ali Özcan, Sibel Özdemir, Ali Özgündüz, Ali Öztunç, Orhan Sarıbal, Selin Sayek Böke, Yaşar Seyman, Kamil Okyay Sındır, Çetin Soysal, Hüsnü Süslü, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşcıer, Bülent Tezcan, Seyit Torun, Mehmet Tüm, Gaye Usluer, Tuğba Ütebay, İdris Yıldız, Necati Yılmaz, Öztürk Yılmaz, Candan Yüceer, Zeki Kılıçaslan, Kadir Gökmen Öğüt, Haluk Pekşen, Berhan Şimşek, Ahmet Caner Yenidünya, Özkan Yıldız.

Geçmişten Günümüze CHP Genel Başkanları

KURULTAYIN ANA TEMASI "ADALET VE CESARET"

Kurultaya, sanatçılardan siyasi parti ve STK temsilcilerine, diplomatlardan, eski siyasilere kadar 10 binin üzerinde kişi davet edildi. Davet gönderilenler arasında bazı sürpriz isimlerin de olduğu belirtiliyor.

Muharrem İnce adaylığını açıkladı: Yeterli imzayı topladım CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısı ile parti genel başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İnce, yeterli imzayı da topladığını söyledi.

Kurultayın ana teması "adalet ve cesaret olarak belirlendi. Kurultayın divan başkanlığı içinse Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen önerilecek.

TÜZÜK "ÇARŞAF LİSTE"Yİ ÖNGÖRÜYOR

Kurultaya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kurultayda, tüzüğün çarşaf listeyi öngördüğünü söylemişti. Buna göre, 16-17 Ocak 2016'da gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultay'da olduğu gibi yine "çarşaf liste" yöntemi kullanılması bekleniyor.

Kocasakal adaylığını bu sloganla duyurdu Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapacağı 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal "Bundan sonra bu sloganı kullanacağım; Kurtuluş, kuruluştadır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 4'Ü OLAĞANÜSTÜ, 2'Sİ OLAĞAN 7. KURULTAYI

CHP Genel Başkanlığı koltuğunda 8'inci yılında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan seçildiği 22 Mayıs 2010'dan bu yana 4 olağanüstü, 2 de olağan kurultay gördü. Kılıçdaroğlu, bu hafta sonu yedinci kurultayına girmiş olacak. Kılıçdaroğlu bugüne kadar seçime girilen altı kurultaydan zaferle çıktı. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı koltuğuna, Deniz Baykal'ın istifasının ardından gerçekleştirilen kurultayda oturmuştu.

Gündem Haberleri