Çiftlik Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çiftlik Çorbası Nasıl Yapılır?

Çiftlik Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çiftlik Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Çiftlik Çorbası nasıl hazırlanır, Çiftlik Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çiftlik Çorbası
Çiftlik Çorbası için Malzemeler:

• 250  gr kıyma • 2  su bardağı pirinç • 2 adet kuru soğan • 2 adet domates • 2 diş sarımsak • ½ kahve fincanı un • 10 bardak su ya da et suyu • 5-6 sap maydanoz • 4 yemek kaşığı yağ, • 1 yemek kaşığı domates salçası • Tuz • karabiber • Nane • kekik

Çiftlik Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bütün sebzeler ince ince kıyılır. Sonra yağ ile 5 Dakika kadar kavrulur. Üzerine yarım fincan un eklenir. Un iyice kavrulduktan sonra salça ve pirinç eklenir. 5 dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. Su ve baharatlar ilave edilir ve sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. Diğer yanda kıyma, tuz ve biberle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içine katılır. 10 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan indirilir. Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz konur. Afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri