Bugün sizlerle Çiğ Börek nasıl hazırlanır, Çiğ Börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çiğ Börek için Malzemeler:
3 bardak un 500 gr kıyma 2 adet yumurta 2 adet soğan 2 kaşık zeytinyağı, tuz
Çiğ Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Unu; yumurta, zeytinyağı, tuz ve ılık suyla karıştırarak hamur yapın, bezelere ayırıp dinlendirin. Soğanı rendeleyin, kıymayla karıştırın. 1 bardak su ile karıştırın. Tuzunu serpin. Bezeleri açın, yufkanın yarısına kıymadan yayıp kapatın. Bunları da bol yağda önlü arkalı kızartıp servis edin.
Çiğ Börek 2. tarifi
ÇİĞ BÖREK için Malzemeler:
4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz su 250 gr kıyma 1 soğan tuz karabiber yarım çay bardağı su
ÇİĞ BÖREK Yemek Tarifi Hazırlanışı:
un ve tuza kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenerek yoğurulur.. soğan rendelenir, kıyma baharatlar ve su ile karıştırılır.. hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, hazırlanan harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır.. kenarları kapatma tırtılı ile ve ya çay tabağı ile kesilir.. hazırlanan çiğ börekler kızdırılmış yağa atılarak çift taraflı olarak kızartılır.. sıcak olarak servis edilir..
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!