Bugün sizlerle Çikolatalı kurabiye nasıl hazırlanır, Çikolatalı kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çikolatalı kurabiye için Malzemeler:
6 kişilik 3 çay bardağı un 1/2 çay bardağı kakao 1 çay kaşığı vanilya 3,5 kahve fincanı margarin 1,5 çay bardağı pudra şekeri 3 adet yumurta sarısı 1 su bardağı erimiş çikolata süs için: krem şanti ve gıda boyaları
Çikolatalı kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın, soğumaya bırakın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti ile süsleyin.
Çikolatalı Kurabiye 2. tarif
Çikolatalı Kurabiye için Malzemeler:
3 su bardağı un 1 su bardağı nişasta 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket margarin 1/2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fincan damla çikolata
Çikolatalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Un elenerek ortası açılır, kenarlarına nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip margarinle hamur yoğrulur. Çikolatanın yarısı ilave edilerek hamur toparlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kurabiye şekline getirilerek üzerleri damla çikolata ile süslenir. 150 derece sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirilir.
Çikolatalı Kurabiye 3. tarif
Çikolatalı Kurabiye için Malzemeler:
125 gr margarin, 1 paket bitter çikolata, 1 kaşık yoğurt, 1fincan pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, un
Çikolatalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:
margarini, minik parçalara bölün. Üzerine: yoğurt, pudra şekeri ve vanilya ile yoğurun. Kabartma tozunu katın. Yumuşayana kadar yoğurun. Ardından yavaş yavaş alabildiği kadar un ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Kıvamı gelince hamuru tezgaha serip merdaneyle açın. Kalem kalınlığında olsun. Keskin bir bıçak kullanarak dilimlere ayırın. Parçaları yağlanmış tepsiye dizin 160 derecede 15 dk kadar pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritin, soğuyan kurabiyelerin üzerine gezdirin.