Bugün sizlerle Çikolatalı Pasta nasıl hazırlanır, Çikolatalı Pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çikolatalı Pasta için Malzemeler:
6 adet yumurta 6 kaşık şeker 4 kaşık un 4 kaşık kakao 1paket bitter çikolata 100 gr fındık ya da badem Kreması: 200 gr tereyağı 2 adet yumurta ½ bardak un 1,5 bardak süt 1 kaşık pudra şekeri
Çikolatalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
6 adet şeker ve yumurtayı çırpın; şeker eriyince kakao ve unu ilave edin, karıştırın. Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin ve malzemeyi aktarın. 160derecede pişirin. Çikolatayı parçalara ayırın, dursun. Bir kap içinde yumurta ve pudra şekerini çırpın, sütü, unu ve tereyağını karıştırın. Karıştırarak ağır ateşte koyulaştırın. Ayırdığınız çikolatayı da içine ekleyip eritin. Pişen pandispanyayı ortadan kesin alt kısmını şekerli su ile ıslatın ve hazırladığınız kremadan yayıp badem ya da fındık serpin. Üst pandispanyayı da üzerine kapatın. Şekerli su ile üstünü ıslatıp kalan kremayı yayın. En son buzdolabında soğutup dilimleyerek servis edin.
Çikolatalı Pasta 2. tarifi
Çikolatalı Pasta için Malzemeler:
1 adet yumurta, 1paket margarin, 1paket bitter çikolata, 4 kaşık yoğurt, 2çay bardağı şeker, 1paket kabartma tozu, 1paket kakaolu puding, süt
Çikolatalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Büyük bir paket bitter çikolatanın yarısını rendeleyin kalan yarısını da ufak parçalara ayırın. Unu eleyin ve kabartma tozuyla karıştırın. Ayrı bir kap içine margarin, yumurta, şeker ve yoğurdu koyup yoğurun. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin. 20dk dinlendirin. Bu hamurun yarısını yağlanmış kalıba dökün üzerine çikolata parçalarını serpiştirip kalan hamuru yayın. 170derecede 20dk pişirin. Pudingi hazırlayın, soğumuş kekin üzerine döküp rendelenmiş çikolatayı serpin. Buzdolabında soğutun ve servise sunun.
Çikolatalı Pasta 3. tarifi
Çikolatalı Pasta için Malzemeler:
1 bardak şeker, 3 yumurta, 2 kaşık pudra şekeri, 1,5 bardak un, 124 gr margarin, 1 bardak süt, ½ limon, 2 kaşık kakao, 1tatlı kaşığı karbonat
Çikolatalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Un ve kakaoyu birbirine karıştırınız. Margarini eritin bir kaba koyun. Sütü yarım limon ile kestirin. Margarinin bulunduğu kaba katarak hamur yapınız. Karbonatı katınız. Bu hamuru kek kalıbında fırında pişiriniz. Kreması için: Yumurta aklarına, pudra şekeri ile çırpınız. Şekeri az miktar su katarak kaynatınız ve yumurtayla birleştiriniz. Fırından çıkarttığınız kekinizi ters çevirip, üzerine sıcakken kremasını dökünüz. Soğuk servis ediniz.
Çikolatalı Pasta 4. tarifi
Çikolatalı Pasta için Malzemeler:
4 adet yumurta 3 fincan un 3 fincan şeker 1 fincan ılık su 1 paket kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya sosu için : 3 bardak süt 1 paket krem şanti 1 paket bitter çikolata
Çikolatalı Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri karıştırın üzerine diğer malzemeleri ekleyerek çırpın. 180 derece ısılı fırında 30-40 dakika pişirin. sosun hazırlanışı : Krem şantiyi 2 fincan soğuk süt ile hazırlayın. 1 fincan süt ile de çikolatayı ocakta eritin. Fırından çıkarttığınız kekin üzerine dökün ve soğuyunca üzerini krem şanti ile kapayın. En üste de erimiş çikolata dökün.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.