Çikolatalı petibör pasta | Arda'nın mutfağı Çikolatalı petibör pasta tarifi

Kanal D'nin seviilen gündüz kuşağı yemek programında yer alan Arda Türkmen Ramazan ayı boyunca pratik ve lezzetli yemek tarifleri yapmaya devam ediyor. Arda'nın bugünkü tatlısı ise Çikolatalı petibör pasta oldu . Peki Çikolatalı petibör pasta nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Ayrıntılar haberimizde.

Kanal D'nin seviilen gündüz kuşağı yemek programında yer alan Arda Türkmen Ramazan ayı boyunca pratik ve lezzetli yemek tarifleri yapmaya devam ediyor. Arda'nın bugünkü tatlısı ise Çikolatalı petibör pasta oldu . Peki Çikolatalı petibör pasta  nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Ayrıntılar haberimizde.

Muhallebi için Malzemeler

☘1 litre süt
☘1,5 su bardağı un
☘½ su bardağı kakao
☘1,5 su bardağı toz şeker
☘1 paket vanilya
☘150 gr. tereyağı
☘1,5 su bardağı bitter çikolata – piştikten sonra

Katları için Malzemeler

½ paket kakaolu petibör bisküvi
½ paket sade petibör bisküvi
Badem

Çikolatalı petibör pasta nasıl yapılır?

✔Muhallebi için olan çikolata hariç tüm malzemeleri büyükçe bir tencereye alıp iyice karıştırın, ardından ocağa alın ve iyice kıvam alana kadar pişirin.

✔Muhallebi pişince ocaktan alın ve çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kenara alın.

✔Servis kabınızın tabanını ve yanlarını tereyağıyla yağlayın.

✔Bir fırın kağıdını pastayı yapacağınız kaba göre kesin ve tabanını kaplayacak kadar muhallebi dökün.

✔Bisküvileri tabana dizin, üzerine file antep fıstığı serpin ve muhallebi dökün. Üzerine tekrar bisküvileri dizin, üzerine file fıstık serpin ve muhallebiyi dökün.

✔Diğer tüm bisküvileri sıra sıra ve kat kat aynı şekilde dizin.

✔Fırın kağıdını kapatın ve pastanızı buzdolabına alıp, soğutun.

✔Pastanız iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkartın.

✔Kalan muhallebiyi pastanın her tarafına iyice yayın.

✔Soğuk servis edin.

ARDA TÜRKMEN KİMDİR?

1975 İstanbul doğumlu
1994 yılında Saint Benoit Fransız lisesinden mezun oldu
1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu
2001 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri sanatları bölümünden mezun olarak çift anadal yaptı.

2003 yılında Askerliğini Denizli 11nci Piyade Tugay Komutanlığında Kısa dönem Karargah S1 yazıcısı olarak tamamladı

Kariyer

1995 -2000 yılları arasında 350 den fazla üniversite tur organizasyonu, 100 den fazla sanatçılı konser organizasyonu yaptı
1998 – 2000 yılları arasında Uludağdaki A-Bar’ı işletti
2001 – 2003 yılları arasında birçok konser, produksiyon, ve organizasyon işlerinde yöneticilik yaptı

2003 yılında Roka Davet catering şirketini kurdu.
www.rokadavet.com

2008 yılında Asmalımescit’te 11 Leblon isimli Restaurantını açtı. Leblon Issız adam filmine ev sahipliği yapan mekan olarak da bilinmektedir.
www.11leblon.com

2010 yılında CNNTürk televizyonu için ‘’ Arda’nın mutfağı ‘’ isimli yemek programını yapmaya başladı.
www.ardaninmutfagi.com

2012 yılı Nisan ayında sahibi oldugu Roka Davet’i sattı.

2012 yılının başında Sabah gazetesinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı

2012 yılının ortalarına doğru La Cucina Italiana dergisinde yemek yazıları ve tarifleri yazmaya başladı

2013 yılında Sabahtaki yazılarını sonlandırıp Hürriyet pazar ekinde Arda’nın mutfağı sayfasını yazmaya başladı.

2013 yılında leblon u kapatarak , Forneria’yı Karaköyde açtı.
2015 te mükellef 2016 da açtığı central ile restaurant sayısını 3 e çıkardı.
5 arkadaşı ile kurduğu Velotürk ile, sosyal sorumluluk projeleri geliştirip, Türkiye genelinde ilk öğretim düzeyindeki çocuklara bisiklet dağıtımları yapıyorlar. Bugüne kadar 2600 bisiklet dağıttılar.

6 sezondur yaptığı Arda’nın mutfağı programı Tv8 de devam etmektedir.

Yemek Tarifleri Haberleri