Çin Mantısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Çin Mantısı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Çin Mantısının tarifi..
Çin Mantısı İçin Malzemeler
Yuvarlak mantı hamuru ( 2 bardak un yarım bardak oda sıcaklığında su ile hamur yapılıyor. 2 saat dinlendiriliyor cevizden küçük fındıktan büyük bezelere ayrılıyor ve çay tabağı büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açılıyor)
İçi için :
- 3 adet mantar
- 100 gr kıyma
- Yarım adet kıyılmış soğan
- Yarım adet pırasa
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Tuz, toz zencefil
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Kızartmak için
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 bardak su
Özel sosu için:
- 2 kaşık soya sos
- 1 kaşık sirke
- 1 diş sarımsak
- 1 kaşık susam yağı
Gerçek Çin Mantısı Tarifi Yapılışı
- İçi için kıyma hariç tüm malzemeyi rondodan geçiriyoruz.
- Nişastayı da ekleyip içini hazırlıyoruz.
- Çay tabağı büyüklüğünde açılmış hamurumuzun içine harcımızı koyup sıkıca kapatıyoruz.
- Pişirirken tavamıza zeytinyağımızı koyuyoruz.
- Hazırladığımız mantıları dik bir şekilde tavanıza koyuyoruz.
- Altı kızarınca suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve buharda pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen çin mantılarımızı soya sosu ve sirke ile servis ediyoruz.
- Çinliler hamur işi ile birlikte mutlaka sirkeli sostan tüketiyor. Mideyi hazımsızlıktan koruyor ve yediğiniz hamur işleri hiç rahatsızlık vermiyor. Afiyet olsun