Çörekotlu Salçalı Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Çörekotlu Salçalı Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çörekotlu Salçalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Çörekotlu Salçalı Kurabiye nasıl hazırlanır, Çörekotlu Salçalı Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çörekotlu Salçalı Kurabiye için Malzemeler:

Malzemeler: 1  paket margarin, 1 adet yumurta, 2 kaşık salça, 2 kaşık yoğurt, 5 bardak un, 1  paket kabartma tozu, 1tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı, 1 kaşık sıvıyağ, 1tutam çörekotu

Çörekotlu Salçalı Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini minik parçalara bölün, yumurta, salça, yoğurt katıp yoğurun. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş katarak yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur olunca tezgaha sererek merdaneyle kalem kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıpları ile şekillendirin ve yağlı tepsiye dizin. Yumurta sarısını 1 kaşık sıvıyağ ile çırpın, kurabiyelere sürün. En sona çörek otunu serpin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri Haberleri