Kayısılı Crumble tarifi nedir? Birbirinden lezzetli meyvelerle bir çok çeşidi olan, tatlı ve tuzlu olarak da yapılabilen Kayısılı Crumble tarifi ve yapılışı dün akşam ekranlara gelen Masterchef Türkiye'nin ardından merak konusu oldu. Peki Crumble tarifi nedir? Nasıl yapılır? Kayısılı Crumble malzemeleri
Kayısılı Crumble Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
Alt kısım için:
12 adet kayısı
1 çorba kaşığı toz şeker
Kayısılı krambıl (Crumble) tarifi Nasıl yapılır?
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın.
Doğradığınız kayısıları fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin.
Üzeri için soğuk tereyağı ve diğer malzemeler bir kabın içine koyun ve parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin.
Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırılır.
Hamur kum tanesi gibi olmalı.
Bu hamuru kayısıların üzerine paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.