Çullama nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Çullama tarifi

Çullama malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Çullama nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Çullama yapacak. Gelinlerin yapacağı Çullama ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 23 Mart Salı Çullama tarifi.

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk budu
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 bardak tavuk suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Pul biber  

Yapılışı:

Çullama için tavuğun but ve göğüs eti kullanılıyor.  Etler düdüklü tencerede haşlanır.  Un ve sıvı yağ karıştırılarak kavrulur, topaklanmadan kaçınmak için karıştırmaya ara vermemek gerekir. Düdüklü tencere dikkatlice açılır ve tavuklar kemiklerinden ayrılıp  bir  tabağa alınır. Diğer yandan kavrulan un ocaktan alınır ve bir tencereye aktarılarak  suyla hızlıca karıştırılır.

Ocağa alınan tencereye salçası da koyulur.Tencereye 4 bardak tavuk suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kıvamına göre arada ek tavuk suyu ilave edilebilir. Tüm içerik cam bir tepsiye dökülür ve üzeri didilen tavuk etleriyle kaplanır. Tepsiye iyice kızdırılan tereyağı gezdirilir ve pul biberle süslenerek servis edilir.

Yemek Tarifleri Haberleri