Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında "yetki kanunu"nunda bulunduğu üç kanunu onayladı. Vergi ve prim borçlarının yapılanması, emeklilere ikramiye ve 20 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanunları onayladı.
VERGİ VE PRİM BORÇLARI YAPILANDIRMASI, EMEKLİLERE İKRAMİYE...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum yasalarını KHK ile hayata geçirme imkanı tanıyan "Yetki Kanunu"nu, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi gibi düzenlemeleri içeren kanunu ve 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca bazı kanunları onayladı.
Erdoğan'ın onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği kanunlar şöyle:
"7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 7142 sayılı 6771 Sayılı Kanunla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun."
İŞTE KURULACAK DEVLET ÜNİVERSİTELERİ
Erdoğan'ın onayladığı kanunla 16 devlet üniversitesi kurulacak.
- Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
- Konya Teknik Üniversitesi
- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi
- Malatya Turgut Özal Üniversitesi
- İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa
- Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
- Samsun Üniversitesi
- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
- Tarsus Üniversitesi
- Trabzon Üniversitesi
- Kayseri Üniversitesi
- Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
- Eskişehir Teknik Üniversitesi
- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
- Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
KURULACAK VAKIF ÜNİVERSİTELERİ
Ayrıca dört yeni vakıf üniversitesi açılacak.
- Ankara Medipol Üniversitesi
- İstanbul Atlas Üniversitesi
- Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi
- İzmir Tınaztepe Üniversitesi
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ CERRAHPAŞA KURULUYOR
İstanbul Üniversitesi bölünerek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa kuruluyor. Bu üniversite, İstanbul Üniversitesine bağlı Cerrahpaşa Tıp, Florence Nightingale Hemşirelik, Hasan Ali Yücel Eğitim, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner, Mühendislik fakültelerinden oluşacak. Ayrıca üniversitede, yeni oluşturulacak diş hekimliği, eczacılık, iktisat ve işletme fakülteleri de olacak.
İstanbul Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri, Sosyal Bilimler, Ormancılık, Veteriner Fakültesi meslek yüksekokulları, Adli Tıp, Kardiyoloji, Nörolojik Bilimler, Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz enstitüleri de yeni kurulacak üniversiteye geçecek.
İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Cerrahpaşa Tıp, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Veteriner fakülteleri anabilim dallarında öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, Mimarlık Fakültesi anabilim dallarında, Eğitim Bilimleri Enstitüsünde öğrenim gören lisansüstü öğrenciler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne, bu eğitim öğretim dönemi sonrasından geçerli olmak üzere aktarılacak.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ BÖLÜNÜYOR
Gazi Üniversitesinden bazı bölümlerin bağlanacağı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite eğitim hayatında yer alacak.
Yeni üniversiteye, Gazi Üniversitesine ait Güzel Sanatlar, Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Polatlı Fen-Edebiyat, Polatlı İlahiyat, Sanat ve Tasarım, Turizm fakülteleri ile Tapu Kadastro Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Adalet Meslek Yüksekokulu, Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bağlanacak. Yabancı Diller Yüksekokulu yeni oluşturulacak.
AYRINTILAR GELİYOR...