Bugün sizlerle Deniz Mahsulleri Salatası nasıl hazırlanır, Deniz Mahsulleri Salatası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Deniz Mahsulleri Salatası için Malzemeler:
1 adet ahtapot 1/2 kg kalamar ½ karides 45 tane midye içi 1 adet salatalık turşusu 1 adet havuç turşusu 2 yaprak lahana turşusu 2demet maydanoz 1 bardak limon suyu 1 bardak zeytinyağı
Deniz Mahsulleri Salatası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın. Büyük bir salata tabağına turşular küçük küçük doğrayıp bırakın. Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz. Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın.(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun. Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun. Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin. İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın.
Deniz Mahsulleri Salatası 2. tarif
Deniz Mahsulleri Salatası için Malzemeler:
1 adet ahtapot 1/2 kg kalamar ½ karides 45 tane midye içi 1 adet salatalık turşusu 1 adet havuç turşusu 2 yaprak lahana turşusu 2demet maydanoz 1 bardak limon suyu 1 bardak zeytinyağı
Deniz Mahsulleri Salatası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın. Büyük bir salata tabağına turşuları küçük küçük doğrayıp bırakın. Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz. Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın.(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun. Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun. Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin. İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın.