Dereotlu Çorba tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Dereotlu Çorba Nasıl Yapılır?

Dereotlu Çorba nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Dereotlu Çorba Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Dereotlu Çorba nasıl hazırlanır, Dereotlu Çorba yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Dereotlu Çorba
Dereotlu Çorba için Malzemeler:

2 adet tavuk butu 1 demet dereotu 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvıyağ yarım  kilo süt

Dereotlu Çorba Yemek Tarifi Hazırlanışı:

2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri dopranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın. Afiyet Olsun !

Yemek Tarifleri Haberleri