Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Dereotlu Poğaça yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Dereotlu Poğaça nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
- Üzeri için
- 1 yumurta
Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı
İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım. Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
Poğaçalarımızı şekillendirelim. Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.
Poğaçalarımızı fırına sürelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dereotlu poğaça püf noktaları
Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun yumuşak olmasını sağlayalım.
Hamura şekil verdikten sonra tepside 30 dakika kadar dinlendirmelisiniz.
Fırınınızın sıcaklığını ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız.