Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 8160.29

Meslek Adı : Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler)

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar

M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri

M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Bu grup, hububat, baklagil veya ilgili ürünleri öğütmeden önce temizleyen, yıkayan ve kabuklarını ayıklayan teçhizatı kullananlar, cinslerine göre ayırıp depolayanlar; hazır yiyecek maddeleri imalinde kullanılan baklagilleri öğütenler, öğütülmüş maddeleri çeşitli safhalarda eleyen makine ve teçhizatı işletenler gibi başka yerde sınıflandırılmamış değirmen işçilerini (Hububat, Baklagil ve İlgili Ürünler) kapsayan kişilerdir.

Görev ve İşlem Basamakları :

Diğer, Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil ve İlgili Ürünler) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

Bu grup, hububat, baklagil veya ilgili ürünleri öğütmeden önce temizleyen, yıkayan ve kabuklarını ayıklayan teçhizatı kullanmak,
Cinslerine göre ayırıp depolamak,
Hazır yiyecek maddeleri imalinde kullanılan baklagilleri öğütmek,
Öğütülmüş maddeleri çeşitli safhalarda eleyen makine ve teçhizatı işletmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler)Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Pişirici-Konserveci (Meyve Ve Sebze)mesleği için “7514.05” kod olarak kullanılır iken Deri Temizleme İşçisi (Makineyle)mesleği için “8155.04” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.

ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Diğer Değirmen İşçileri (Hububat, Baklagil Ve İlgili Ürünler)Meslek Kodu “8160.29” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Çalışma Hayatı Haberleri